هشدار برای افراد سن بالا: مصرف بیش از حد و نپخته این حبوبات باعث مرگ می‌شود

لوبیا قرمز ماده ای است پر خاصیت ولی مصرف بیش از حد آن در افراد با سن بالا می‌تواند باعث افزایش شدید غلظت خون شود.

لوبیا قرمز سرشار از پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین و فیبر است. اما ممکن است که خطرات خاصی برای سلامتی داشته باشد. بسیار مهم است که مقدار مناسب لوبیا قرمز در رژیم غذایی گنجانده شود؛ تا از خطرات احتمالی و مضرات لوبیا قرمز جلوگیری شود.

مصرف حدود بیست و پنج تا سی و هشت گرم فیبر در طول روز می تواند در رژیم غذایی گنجانده شود. این مقدار برای سلامتی بسیار مفید است، اما با افزایش سن، باید آن را کاهش داد.

عوارض مصرف بیش از حد لوبیا قرمز برای بدن

مسمومیت هموگلوتنین

مصرف بیش از حد لوبیا قرمز، باعث ایجاد بیماری های اسهال، حالت تهوع، درد شکم و استفراغ می،شود. به علت وجود هموگلوتنین در لوبیا قرمز و استفاده بیش از حد آن، سبب مسمویت می‌شود. که یکی از خطرناک‌ترین مضرات لوبیا قرمز محسوب می‌شود.

خطر ابتلا به سرطان

یکی دیگر از موادی که مصرف زیاد آن خطرناک است، فولات می باشد. فولات در لوبیا قرمز وجود دارد و اگر فولات بدن افزایش پیدا کند، خطر احتمال ابتلا به بیماری سرطان بیشتر می‌شود. انسان در طول روز می‌بایست حدود ۸۰۰ میکروگرم فولات مصرف کند. سعی کنید مواد غذایی را در حد اعتدال و با برنامه غذایی تخصصی مصرف کنید.

مشکلات گوارشی

زیاده روی در مصرف لوبیا قرمز، به دلیل مقادیر بالای فیبر موجود در آن، باعث نفخ شکم می‌شود. همچنین مصرف زیاد لوبیا قرمز، سبب افزایش گاز معده شده و اسهال را به همراه دارد. همچنین برای افرادی که به سندروم روده تحریک پذیر دچارند، باعث ایجاد یبوست خواهد شد. اسهال یکی از بارزترین نمونه‌های عوارض لوبیا قرمز برای بدن می‌باشد.

از مهمترین مضرات مصرف لوبیا قرمز که می‌تواند با مصرف زیاد آن ایجاد شود، شامل: انسداد روده، درد شکم، اسهال و نفخ معده می‌باشد. دریافت بیش از حد فولات از لوبیا قرمز نیز مضر است؛ زیرا می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. مصرف بیش از حد لوبیا قرمز، می‌تواند به اندام‌ها آسیب برساند. بنابراین نظارت بر رژیم غذایی بسیار مهم است.

آهن اضافی موجود در رژیم غذایی، می‌تواند به مغز آسیب برساند و حتی باعث ایجاد حمله قلبی در قلب نیز می‌شود. مطالعه‌ای که در گزارش‌های سم شناسی منتشر شده است؛ نشان می‌دهد که مصرف زیاد PHA، می‌تواند به دیواره روده آسیب برساند. همچنین اندام‌های داخلی مانند: روده کوچک، لوزالمعده، کبد و تیموس را تحت تأثیر قرار دهد.

افزایش حجم و غلظت خون

لوبیا قرمز، حجم خون را افزایش می‌دهد. ازاین‌رو، مصرف بیش از حد آن در زمان قاعدگی، سبب خونریزی بیشتر خواهد شد.

همچنین افزایش مصرف آن، سبب غلیظ شدن خون در بدن خواهد شد.

سنگ کلیه و نقرس

یکی دیگر از عوارض لوبیا قرمز در اثر مصرف زیاد، ایجاد سنگ کلیه و همچنین نقرس می باشد. با مصرف بیش از اندازه آن، سوخت‌وساز در بدن کاهش پیدا کرده و سبب ایجاد سنگ کلیه و نقرس می‌شود.

آسیب مغزی

لوبیا قرمز سرشار از مقادیر بالای آهن است و زیاده روی در مصرف آن، سبب آسیب مغزی خواهد شد.

عدم رشد جنین یا سقط جنین

مصرف بی‌رویه لوبیا قرمز در زنان باردار، به‌خاطر بالا بردن سطح غلظت خون، سبب سقط جنین خواهد شد. علاوه بر این موارد، مصرف بیش از حد لوبیای قرمز، می‌تواند بر رشد جنین داخل رحم مادر هم تاثیر منفی بگذارد. یکی از خطرناک‌ترین مضرات لوبیا قرمز، مصرف بیش از حد آن در زمان بارداری است.

بی‌خوابی

یکی دیگر از مهمترین عوارض لوبیا قرمز در اثر مصرف بی‌رویه آن، دیدن خواب‌های مشوش و همچنین بی‌خوابی یا بدخوابی خواهد بود.

چگونه از مضرات لوبیا قرمز جلوگیری کنیم؟

در مقدار زیاد، فیبر غیرقابل هضم در حبوبات ممکن است مشکلات گوارشی ایجاد کند. اگر به خوردن آن عادت ندارید، زمان خیساندن لوبیا، چندین بار آب را عوض کنید. با این کار از مبتلا شدن به ناراحتی روده جلوگیری می‌کنید.

برای کاهش مضرات لوبیا قرمز، بهتر است که پس از مصرف آن مایعات فراوان بنوشید.

همچنین در طب سنتی ایران، تاکید شده که لوبیا قرمز را با زنجبیل، خردل، زیره، نمک، روغن زیتون، آویشن، فلفل و دارچین مصرف کنید.

همچنین برای کاهش عوارض لوبیا قرمز، در طب سنتی بیان شده است که پختن آن با گوشت نیز مصلح آن است.

افزودن تدریجی لوبیا به رژیم غذایی نیز می‌تواند به شما در جلوگیری از عوارض ناخوشایند روده کمک کند. فعالیت بدنی منظم داشته باشید تا به بدن شما در حرکت روده کمک کند.

خیساندن لوبیا، به حل نشاسته‌هایی که باعث مشکلات گوارشی می‌شوند، کمک می‌کند.

اگر فراموش کردید لوبیا را یک‌شبه خیس کنید، دو تا سه دقیقه آن را بجوشانید. سپس بگذارید یک ساعت در دمای اتاق بماند، سپس آبکشی کنید و برای غذا مجدد پخت کنید.

به گفته سازمان غذا و دارو، برای غیرفعال کردن PHA، آنها را به مدت حداقل ۱۰ تا ۳۰ دقیقه در دمای ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد بجوشانید. حتی پس از خیساندن شبانه، مهم است که لوبیا قرمز را در دمای بالا بجوشانید؛ تا سموم از بین بروند.

اگر حبوبات در دمای پایین‌تر پخته شوند، مانند اینکه در اجاق گاز آهسته پخته شود یا با سایر مواد در تابه ترکیب شوند، اثر سمی افزایش می‌یابد. بر اساس تحقیقات انجام شده، لوبیای پخته شده در دمای ۸۰ درجه سانتیگراد، پنج برابر لوبیای خام سمی است. پس حتما اجازه دهید در درمای ۱۰۰ درجه آب، حدود ۱۰ الی ۲۰ دقیقه بجوشد.

برای به حداقل رساندن و کاهش مضرات لوبیا قرمز، توصیه می‌کنیم که آن را حداقل پنج ساعت در آب خیس کنید. سپس باید آب آن را دور بریزید و برای پخت، با آب تازه جایگزین کنید.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید