همواره رژیم غذایی یک زن باردار با محدودیتهای خاصی همراه است؛ بنابراین طبیعی است که شما در مورد آنچه در رژیم غذاییتان میگنجانید، محتاط باشید. در مجموع، مغزها برای مصرف در دوران بارداری مناسب و بدون خطر هستند، اما آیا بادام هندی هم در میان مغزهای مناسب قرار میگیرد؟ در این مطلب از سایت انگیزه به بررسی تأثیرات بادام هندی بر جنین و مادر، نحوه و میزان مصرف و عوارض جانبی بادام هندی در بارداری خواهیم پرداخت.
آیا مصرف بادام هندی در بارداری برای جنین و مادر مفید است؟
بادام هندی سرشار از مواد معدنی مورد نیاز جنین و مادر است؛ بنابراین میتوان گفت که مصرف بادام هندی در بارداری نه تنها مشکلی ندارد بلکه مفید نیز هست. مگر اینکه شما به این نوع آجیل حساسیت داشته باشید. البته زیاده روی در مصرف آن نیز به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
فواید مصرف بادام هندی در بارداری
۱. تامین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز برای رشد جنین
ارزش غذایی بالای بادام هندی سبب شده است بادام هندی در بارداری به عنوان یک قرص ویتامین طبیعی محسوب شود. ۳۰ گرم بادام هندی دارای ۴ گرم پروتئین، ۹ گرم کربوهیدرات و ۱۳ گرم چربی سالم، انواع ویتامینها و مواد معدنی مفید و ضروری برای رشد جنین است.
۲. تضمین سلامت گوارش در زنان باردار
میزان بالای فیبر در بادام هندی، اسهال و یبوست در دوران بارداری که در بیشتر زنان باردار شایع است را کاهش میدهد.
۳. فراهم کردن بارداری راحت برای زنان مبتلا به بیماری های قلبی
بادام هندی سرشار از کلسیم است. شما برای رشد جنین نیاز به پروتئین و چربیهای سالم دارید و بادام هندی بهترین منبع برای این مواد است. به علاوه بادام هندی سرشار از کربوهیدرات و فیبر بوده که سطح کلسترول بد را کاهش داده و از بیماری قلبی پیشگیری میکند. بارداری برای افراد مبتلا به بیماری قلبی دشوار بوده و در چنین مواردی مصرف بادام هندی بسیار به شما کمک خواهد کرد. (البته در حد اعتدال!)
۴. جلوگیری از بروز بیماری های عفونی در بارداری
از فواید خوردن بادام هندی در بارداری، خاصیت ضد باکتریایی بادام هندی بوده که به مقابله با عفونتها در طی دوران بارداری کمک میکند.
۵. موثر در تشکیل قلب و سیستم عصبی جنین
بادام زمینی سرشار از مس بوده و مس برای رشد رگهای خونی، سیستم عصبی و قلب جنین الزامی است. میزان مورد نیاز مس ۱ میلی گرم در روز است و ۲۸ گرم بادام هندی دارای ۰.۶ میلی گرم این ماده معدنی است. البته باید مراقب باشید افراط نکنید، چون مقدار زیاد مس ممکن است سبب اسهال، مشکلات قلبی و سردرد شود.
۶. کاهش خطر خونریزی در زمان زایمان
بادام هندی سرشار از ویتامین K بوده و ویتامین k برای انعقاد خون الزامی است. دقت داشته باشید که مصرف ۹۰ میکروگرم این ویتامین در دوران بارداری سبب کاهش خطر خونریزی در هنگام زایمان میشود.
۷. مفید برای زنان باردار دچار کمبود وزن
بادام هندی عمدتاً برای زنان دارای کمبود وزن (BMI زیر ۱۸/۵ قبل از بارداری) که میخواهند در دوران بارداری وزن ثابتی داشته باشند، خوب است؛ به این دلیل که بادام هندی غنی از کالری و چربی است.
۸. تامین استحکام استخوان و عضلات مادر و جنین
یکی دیگر از مواد معدنی موجود در بادام هندی، منیزیم است. منیزیم در کنار کلسیم موجب افزایش سلامتی عضلات و استخوانها در زنان باردار و استحکام دندانها و استخوانهای فرزندشان شده و به علاوه آنان را از فشار خون بالا، تنش، خستگی و میگرن حفظ میکند.
۹. تامین انرژی بدن و جلوگیری از ضعف و خستگی در بارداری
زنان باردار میتوانند روزانه حدود ۳۰ گرم بادام هندی مصرف کنند. این مقدار به ۱۵۷ کالری تبدیل میشود. شایان ذکر است که این مقدار کالری، موجب تأمین انرژی در زنان باردار شده و با احساس خستگی و ضعف آنها در بارداری مقابله میکند.
۱۰. جلوگیری از بروز کم خونی در زنان باردار
۲۸ گرم بادام هندی حاوی ۱.۷ میلی گرم آهن است. این سطح از آهن بسیار زیاد است و سبب میشود که بادام هندی برای زنان باردار که هر روز به ۲۷ میلی گرم آهن نیاز دارند، بسیار مفید باشد. آهن نقش مؤثری در تولید هموگلوبین دارد و امروزه افراد بسیاری به ویژه زنان باردار مستعد ابتلا به کم خونی فقر آهن هستند.
۱۱. جلوگیری از بروز نقایص عصبی در جنین
بادام هندی دارای ویتامینهای B، C و ۷ میکروگرم فولات است. فولات موجود در بادام هندی از بروز نقایص عصبی در جنین جلوگیری میکند.
۱۲. جلوگیری از بروز حساسیت در نوزاد
مصرف بادام هندی باعث کاهش خطر ابتلای نوزاد شما به آلرژی نسبت به آجیلها میشود. شما با مصرف بادام هندی در دوران بارداری کمک میکنید تا فرزندتان در برابر آلرژن مقاوم شود؛ به خصوص اگر فرزندتان فاقد حساسیت ژنتیکی به آن باشد.
۱۳. جلوگیری از بروز مشکلات کلیوی در زنان باردار
بادام هندی سرشار از فسفر است. برای قوی بودن دندانها و استخوانهای مادر و جنین فسفر ماده معدنی مهمی است. سلامت کلیهها و جلوگیری از ایجاد عملکرد نادرست ژنها از دیگر فواید وجود فسفر است.
میزان مصرف بادام هندی در بارداری
بادام هندی کالری و چربی زیادی دارد. ۳۰ گرم از انواع آجیل را میتوانید هر روز مصرف کنید؛ این میزان حدوداً با ۱۵ عدد بادام هندی برابر است. با این حال، قبل از مصرف بادام هندی، یک آزمایش آلرژیک برای جلوگیری از عوارض جانبی ایده خوبی است.
بهترین روش مصرف بادام هندی در بارداری
بادام هندی به دلیل انرژی بالا یک میان وعده مناسب است و به تأمین انرژی و کالری مورد نیاز بدن در دوران بارداری کمک میکند. شما میتوانید آن را به تنهایی یا در ترکیب با دیگر مواد غذایی نظیر میوههای خشک یا آجیلهای دیگر مصرف کنید؛ اما از مصرف بادام هندی شور بپرهیزید.
مضرات و عوارض جانبی مصرف بادام هندی در بارداری
۱. بروز حساسیت
بادام هندی دارای مقدار اندکی از ترکیبی به نام اوروشیول (یک ترکیب روغنی آلی با خواص آلرژیک) است که میتواند خارش و راش روی پوست ایجاد کند و باعث حساسیت شود.
۲. بالا رفتن بی اندازه وزن در بارداری
بادام هندی، سرشار از کربوهیدراتها و چربیهاست. از این رو، مصرف زیاد آن میتواند باعث افزایش وزن در دوران بارداری شود.
۳. ایجاد سنگ کیسه صفرا و سنگ کلیه
بادام هندی حاوی میزان زیادی اگزالات است که مانع از جذب مایعات بدن شده و موجب شکلگیری سنگ کیسه صفرا و کلیه میشود.
۴. سقط جنین
لازم است زنان باردار از مصرف بادام هندی بو داده و شور خودداری کرده و آن را به صورت خام مصرف کنند؛ زیرا مصرف زیاد نمک در بارداری موجب افزایش فشار خون مادر شده و خطرات بسیار و حتی خطر سقط جنین را به همراه خواهد داشت.
۵. ایجاد مشکلات قلبی عروقی
بادام هندی دارای مقدار اندکی چربی اشباع شده است. اگر این آجیل را بیش از اندازه مصرف کنید، میتواند سطح کلسترول را افزایش دهد و باعث مشکلات قلبی عروقی شود.
۶. بروز مشکلات استخوانی
بادام هندی دارای مقادیری از اگزالات است. تجمع اگزالات در بدن نیز مانع جذب کلسیم خواهد شد؛ بنابراین، افراط در مصرف بادام هندی موجب کاهش جذب کلسیم شده و این کمبود کلسیم، مشکلاتی استخوانی را برای مادر و کودک در آینده به وجود خواهد آورد.
۷. بالا رفتن فشار خون
مصرف بیش از اندازه بادام هندی در بارداری میتواند میزان دریافت سدیم را افزایش دهد و از این رو، باعث افزایش فشار خون شود. افزایش فشار خون باعث فشار روی عروق، قلب و کلیه میشود.
سخن پایانی
مصرف زیاد بادام هندی در دوران بارداری به هیچ وجه توصیه نمیشود. داشتن یک برنامه رژیم غذایی سالم در دوران بارداری، بهترین تصمیم برای سلامت شما و جنین است که برای این منظور بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. شما مصرف کدام یک از آجیلها را در دوران بارداری پیشنهاد میکنید؟ لطفاً تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران انگیزه به اشتراک بگذارید.
در پایان به شما پیشنهاد میکنیم از مطلب رنگ کردن مو در بارداری چه عوارض و خطراتی دارد؟ در انگیزه نیز دیدن کرده و در کنار تغذیه سالم، در این دوران به نکات احتیاطی آرایشی نیز دقت داشته باشید.