تاثیر برون گرایی و درون گرایی در ازدواج چقدر است؟

انتخاب یک فرد برای شراکت با او در تمام امور زندگی چه از نظر عاطفی و چه از نظر اجتماعی و موارد دیگر برای سالیان طولانی انتخابی مهم و سخت است که نمی‌توان به‌ سادگی از کنار آن عبور کرد. یکی از مسائلی که زوج‌ها قبل از ازدواج باید به آن توجه کافی داشته باشند، تاثیر برون گرایی و درون گرایی در ازدواج است تا در آینده دچار مشکل نشوند. در این مقاله می‌خواهیم شما را با مقوله درون‌گرایی و برون‌گرایی زوج‌ها و تأثیر آن در ازدواج آشنا کنیم تا با آگاهی بیشتر تصمیم صحیحی برای ادامه زندگی خود اتخاذ…

اختلافات افراد درون گرا و برون گرا بعد از ازدواج

انتخاب یک فرد برای شراکت با او در تمام امور زندگی چه از نظر عاطفی و چه از نظر اجتماعی و موارد دیگر برای سالیان طولانی انتخابی مهم و سخت است که نمی‌توان به‌ سادگی از کنار آن عبور کرد. یکی از مسائلی که زوج‌ها قبل از ازدواج باید به آن توجه کافی داشته باشند، تاثیر برون گرایی و درون گرایی در ازدواج است تا در آینده دچار مشکل نشوند.

در این مقاله می‌خواهیم شما را با مقوله درون‌گرایی و برون‌گرایی زوج‌ها و تأثیر آن در ازدواج آشنا کنیم تا با آگاهی بیشتر تصمیم صحیحی برای ادامه زندگی خود اتخاذ کنید.

 

تاثیر برون گرایی و درون گرایی در ازدواج

افراد درون‌گرا و برون‌گرا می‌توانند به‌خوبی با همدیگر کنار بیایند و زندگی موفقی را تجربه کنند. البته این موضوع به میزان اختلاف بین شخصیت زن و مرد هم ‌بستگی دارد.

اگر مثلاً یک نفر در بالاترین حد برون‌گرایی و دیگری در بالاترین حد درون‌گرایی باشد باعث اختلاف می‌شود و این افراد باید حتماً قبل از ازدواج نزد مشاور بروند و ممکن است نتوانند به‌خوبی باهم کنار بیایند؛ اما اگر فاصله این دو با هم کم باشد می‌توانند با همدیگر هماهنگ شوند.

 با اینکه ویژگی این دو گروه خیلی با هم متفاوت است اما این ویژگی‌ها تنها بخشی از ویژگی‌های مدنظر برای انتخاب همسر است و نمی‌تواند منجر شود که از ازدواج صرف‌نظر کنید.

اگر مقاله روش‌های «عاشق کردن فرد موردعلاقه» در انگیزه را مطالعه کرده باشید، متوجه خواهید شد که اصولاً حتی افراد به دنبال ویژگی‌هایی در طرف مقابل خود هستند که آن ویژگی را در خودشان ندارند. مثلاً کسی که کمی درون‌گراست و قدرت بیان احساسات و هیجان‌های خود را ندارد، وقتی جنس مخالفی را می‌بیند که به‌راحتی و با اعتمادبه‌نفس کامل این کار را انجام می‌دهد لذت هم می‌برد.

پس اول بهتر است جنبه مثبت این قضیه را نگاه کنیم که این امر می‌تواند دو نفر را تکمیل کند و معمولاً افراد همسرانی با ویژگی‌های دقیقا مثل خودشان را انتخاب نمی‌کنند. همچنین باید بدانید اگر زوج‌ها از نظر عاطفی نسبت به همدیگر حس مشابهی داشته و در کنار یکدیگر بتوانند این حس را به شکل‌های مختلف بیان کنند، مشکلی در آینده نخواهند داشت. معمولاً شیوه بیان احساسات این دو گروه باهم متفاوت است و اگر مرد و زن این واقعیت را بپذیرند دچار اختلاف نمی‌شوند.

تاثیر درون گرایی و برون گرایی بر ازدواج

تفاوت افراد درون‌گرا و برون‌گرا

افراد درون‌گرا بیشتر دوست دارند در خلوت وقت بگذرانند و نمی‌توانند احساسات و افکار خود را به‌ صورت مستقیم و راحت بیان کنند. معمولاً این افراد برای اوقات فراغت خود کارهایی مثل فیلم دیدن یا کتاب خواندن به ‌تنهایی یا نهایتاً با همسرشان را انتخاب می‌کنند و در اکثر مواقع کم صحبت می‌کنند. خیلی هم اهل شوخ‌طبعی و برقراری ارتباطات با دیگران نیستند و از مکان‌های شلوغ مثل مهمانی‌های بزرگ متنفرند!

اما در نقطه مقابل آن‌ها افراد برون‌گرا هستند که به‌راحتی احساسات خود را آشکار کرده و دیگران فکر می‌کنند آن‌ها واقعاً از زندگی لذت می‌برند و آدم‌های شادتری هستند. این افراد بیشتر گردش و مهمانی و مسافرت آن‌ هم به‌صورت دسته‌جمعی را برای تفریح ترجیح می‌دهند و قادرند سریعاً با دیگران ارتباط بگیرند.

تفاوت افراد درون گرا و برون گرا برای ازدواج

مشکلات زوج‌ها بر اثر تفاوت های درون‌گرایی و برون‌گرایی

همان‌طور که در قسمت قبل هم اشاره کردیم، اگر اختلاف بین زن و مرد از نظر درون‌گرایی و برون‌گرایی خیلی زیاد باشد باعث بروز مشکلاتی در آینده می‌شود. همچنین در صورتی که اختلافات دیگری بین زن و مرد باشد این موضوع نیز باعث شدید شدن مسئله می‌شود. به‌ طور کلی می‌توان این مشکلات را در سه دسته زیر تقسیم‌بندی کرد:

۱. تفاوت در نوع تفریحات و گذراندن اوقات فراغت

این مسئله در زوج‌های دارای اختلاف درون‌گرایی و برون‌گرایی به‌شدت دیده می‌شود. مثلاً فردی که درون‌گراست دوست دارد عصر یک روز جمعه را در خانه بگذراند و فیلم زیبایی تماشا کند و یا کتاب مورد علاقه‌اش را بخواند یا به گل‌هایش رسیدگی کند؛ اما فرد برون‌گرا از ماندن در خانه و تنها بودن در روزهای تعطیل متنفر است و کلافه می‌شود.

اما اگر زوجین نسبت به همدیگر احترام و گذشت داشته باشند، خودشان را با این مسئله هماهنگ می‌کنند. مثلاً یک هفته به خواست فرد درون‌گرا برنامه‌ریزی می‌کنند و یک هفته به خواست فرد برون‌گرا تفریحات خود را مشخص می‌کنند و در هر دو هم زن و هم مرد شرکت می‌کنند؛ اما اگر تفاوت سلیقه را نپذیرند، این موضوع مشکل‌ساز می‌شود.

۲. تفاوت در بیان احساسات

تفاوت در بیان احساسات یکی از بزرگ‌ترین تفاوت‌های این دو گروه شخصیتی است. افراد درون‌گرا عشق و محبت یا خشم و عصبانیت خود را به زبان نمی‌آورند و با کارهای مختلف آن را بیان می‌کنند، اما افراد برونگرا به ‌راحتی احساسات مثبت و منفی خود را بروز می‌دهند و صحبت می‌کنند.

به همین دلیل ممکن است در لحظات خیلی عاطفی و یا خیلی مشوش، عدم توانایی در بروز احساسات یا بیان بیش‌ازحد احساسات، فضای متشنجی را بین زن و مرد ایجاد کرئه و زوجین نسبت به هم خشمگین شوند. معمولاً در این وضعیت فرد برون‌گرا بیشتر اذیت می‌شود.

تاثیر برون گرایی و درون گرایی برای انتخاب همسر

۳. تفاوت در نحوه ارتباطات

افراد درون‌گرا احساسات خود را با کارهای مختلف مثل شعر خواندن، موسیقی و … نشان می‌دهند، اما افراد برون‌گرا دوست دارند دائماً در این رابطه صحبت کنند؛ بنابراین زمانی که فرد برون‌گرا علاقه‌ای به این کارهای همسرش نداشته و یا فرد درون‌گرا حوصله شنیدن پرحرفی‌های همسرش را ندارد، اختلاف ایجاد می‌شود.

همچنین افراد برون‌گرا به‌راحتی با همه صمیمی می‌شوند و ارتباط موثر برقرار می‌کنند، اما افراد درون‌گرا به‌ سختی و در حد یک سلام و علیک با دیگران صحبت می‌کنند و ممکن است از نظر ارتباطات اجتماعی با یک‌دیگر دچار مشکل شوند.

 

سخن آخر

تصمیم‌گیری در مورد اینکه می‌خواهیم بقیه عمرمان را با چه شخصی بگذرانیم تصمیم سخت بوده و بسیار مهم است؛ پس باید همه جنبه‌های آن را در نظر بگیریم و از روانشناسی شخصیت مقابلمان غافل نشویم! صرف دوست داشتن یک فرد ممکن است در ابتدا خیلی شیرین باشد، اما می‌تواند مسائل آزاردهنده‌ای را در تمام جهات برای هر دو نفر ایجاد کند؛ شاید استرس ازدواج و تردید برای تصمیم‌گیری به ازدواج ریشه در همین بررسی‌ها داشته باشد!

بهترین توصیه ما این است که زوج‌ها قبل از ازدواج حتماً به مشاوره مراجعه کرده و همه موارد مهم را بررسی کنند. اگر شما نیز در این زمینه تجربه‌ای دارید، برای ما در پایین همین صفحه بنویسید تا همه مخاطبان عزیز انگیزه بتوانند از آن استفاده کنند.

همچنین پیشنهاد می‌کنیم حتماً مطلب «انتخا ب همسر؛ ۱۲ نکته ضروری در انتخاب همسری مناسب» را نیز در انگیزه بخوانید.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید