خواص رب انار ؛ ۱۸ خاصیت بی‌ نظیر از درمان کبد چرب تا کمک به لاغری

رب انار را می‌توان از جمله چاشنی‌های بسیار محبوب و خوشمزه به شمار آورد که مصرف آن در خاورمیانه بسیار رواج دارد. رب انار با توجه با نوع انار، در هر منطقه‌ای طعم متفاوتی دارد، اما نکته این است که خواص رب انار بسیار زیاد است و فرقی نمی‌کند از کدام نوع باشد؛ چراکه در طب سنتی به مصرف آن بسیار توصیه شده است. در این مطلب، به بررسی خواص رب انار همچون بهبود سیستم گوارشی، کمک به لاغری، درمان آفت دهان و … خواهیم پرداخت.   خواص رب انار ۱. بهبود سیستم گوارشی رب انار حاوی انواع ویتامین‌های گروه…

رب انار

رب انار را می‌توان از جمله چاشنی‌های بسیار محبوب و خوشمزه به شمار آورد که مصرف آن در خاورمیانه بسیار رواج دارد. رب انار با توجه با نوع انار، در هر منطقه‌ای طعم متفاوتی دارد، اما نکته این است که خواص رب انار بسیار زیاد است و فرقی نمی‌کند از کدام نوع باشد؛ چراکه در طب سنتی به مصرف آن بسیار توصیه شده است.

در این مطلب، به بررسی خواص رب انار همچون بهبود سیستم گوارشی، کمک به لاغری، درمان آفت دهان و … خواهیم پرداخت.

 

خواص رب انار

۱. بهبود سیستم گوارشی

رب انار حاوی انواع ویتامین‌های گروه B است. این ویتامین‌ برای سلامت بدن خواص فراوانی دارد. برای مثال ویتامین B1 در بدن به عنوان یک کاتالیزور عمل کرده و بدن را همواره پرانرژی نگه می‌دارد. همچنین ویتامین B باعث فعالیت مناسب آنزیم‌ها در گوارش شده و عملکرد سیستم گوارشی را بهبود می‌بخشد.

خواص رب انار برای گوارش

۲. تقویت سیستم ایمنی بدن

رب انار دارای آنتی اکسیدان و ویتامین C بوده که برای تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر است. وقتی هضم غذا صورت می‌گیرد، فرآیندی به نام اکسیداسیون در بدن رخ می‌دهد و موجب تولید رادیکال‌های آزاد می‌شود. رادیکال‌های آزاد می‌توانند به بافت آسیب برسانند و بیماری‌هایی نظیر اختلالات قلبی یا سرطان را تولید کنند. اما وجود ویتامین‌ها در بدن، باعث جلوگیری از این آسیب‌ها می‌شود.

۳. شاداب کردن پوست

نیاسین موجود در رب انار سبب می‌شود تا پوست حالت ارتجاعی خود را حفظ کرده و باعث درخشندگی و شفافیت پوست می‌شود. با مصرف رب انار پوستی سالم و جوان خواهید داشت.

خواص رب انار

۴. کاهش دهنده کلسترول

رب انار از تشکیل شدن و تجمع کلسترول در بدن پیشگیری می‌کند. تجمع زیاد کلسترول در رگ‌ها باعث سخت شدن آن‌ها می‌شود و احتمال بروز اختلالات قلبی را تشدید می‌کند. به علاوه رب انار حاوی ماده پنی فنول است؛ این ماده تأثیر زیادی در کاهش کلسترول خون دارد.

۵. درمان آفت دهان

تانن، ماده موجود در انار و رب انار، دارای خواص ضد باکتریایی و ضدعفونی کننده فوق العاده‌ای است و برای درمان آفـت دهـان بسیار توصیه می‌شود.

۶. کمک به لاغری شکم

برای لاغر شدن می‌توانید رب انار را در رژیم غذایی خود بگنجانید. به این منظور و برای جذب بیشتر رب انار در بدن، می‌بایست روزانه مقداری رب انار را پیش از صبحانه به حالت ناشتا میل کنید (البته اگر زخم معده و مری ندارید). مصرف رب انار باعث کاهش اسیدهای چرب خون شده و به تبع آن چربی‌های اطراف شکم از بین می‌روند. داشتن رژیم غذایی مناسب و تحرک و ورزش شما را برای رسیدن به اندام مناسب و کاهش وزن کمک می‌کند.

خواص رب انار

۷. درمان کبد چرب

رب انار به علت خواص شگفت انگیزش به تصفیه و پاکسازی خون کمک کرده و برای بهبود علایم کبد چرب بسیار سودمند است. ناراحتی و اضطراب، ترس، استرس و عصبانیت، باعث افزایش آنزیم‌های کبد بیمار شده و انار بهترین و راحت‌ترین درمان برای تنظیم سطح آنزیم‌های کبد است.

خواص رب انار

۸. تقویت طحال

رب انار علاوه بر کبد برای طحال نیز مفید است؛ زیرا باعث تقویت طحال شده و به خارج شدن مواد زائد و اضافی از بدن کمک می‌کند.

۹. بهبود جوش صورت

رب انار یکی از بهترین مواد غذایی برای از بین بردن جوش‌هاست. خوردن انار، رب انار و آب انار، موجب پاکسازی خون از آلودگی‌ها و بهبود جوش‌ها می‌شود. عمل پاکسازی در بدن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا بدن دارای مواد زائدی است که دفع آن‌ها الزامی است. از این رو، گاهی اوقات بدن ناچار است مواد دفعی خود را از راه پوست دفع کند و سبب به وجود آمدن جوش شود. راه‌های زیادی برای از بین بردن و نابود کردن این جوش‌ها وجود دارد، اما یکی از بهترین آن‌ها تغذیه سالم است.

پس اگر به دنبال راه‌های طبیعی برای درمان جوش هستید، انار و فرآورده‌های آن را فراموش نکنید.

۱۰. پیشگیری از سرطان

رب انار خواص فراوانی برای بدن داشته و مصرف این ماده غذایی خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. مصرف مداوم رب انار به علت کاهش خطر ابتلا به سرطان‌ها به ویژه سرطان سینه در زنان و سرطان پروستات در مردان بسیار مؤثر است.

۱۱. بهبود شرایط بارداری

مصرف رب انار در دوران بارداری به خانم‌ها پیشنهاد می‌شود. انار از میوه‌هایی است که پخته شده آن دارای خاصیت بیشتری نسبت به خام آن است؛ برای مثال مصرف انار پخته برای درمان سرماخوردگی بسیار توصیه می‌شود. از این‌رو، خواص رب انار از خود انار بیشتر است. انار و رب انار هر دو حاوی آنتی اکسیدان هستند که این آنتی اکسیدآن‌ها تأثیرات بسیار خوبی در عملکرد بدن در زمان بارداری دارد. همچنین گفتیم که رب انار دارای مقداری نیاسین است و نیاسین در رشد ذهن جنین تأثیرات زیادی دارد. به علاوه زنان باردار نیز با مصرف این ماده، علاوه بر درمان کم خونی خود می‌توانند از تولد جنین با وزن کم جلوگیری کرده و خطر زایمان زودرس را کاهش دهند.

خواص رب انار

۱۲. درمان غلظت خون

یکی از علائم غلظت خون، تغییر رنگ و شفافیت پوست است. افرادی که دچار غلظت خون هستند، غالباً دچار تیرگی پوست نیز می‌شود؛ زیرا پوست به نوعی به دفع مواد زائد و اضافی از بدن کمک می‌کند و در این مرحله است که رنگ پوست فرد تغییر می‌کند. با توجه به اینکه مصرف انار باعث تقویت کبد می‌شود و کبد وظیفه پاکسازی مواد زائد از بدن را دارد، در نتیجه مصرف انار و فرآورده‌های آن در درمان غلظت خون نیز مفید است.

۱۳. مراقبت از مو

استفاده مداوم از رب انار می‌تواند سلامت موها را با افزایش فولیکول بهبود بخشد و موجب درخشندگی موها می‌شود. رب انار همچنین از مشکلات مو مانند موخوره، شوره و ریزش مو نیز جلوگیری می‌کند.

خواص رب انار

۱۴. کاهش فشار خون بالا

استفاده از رب انار ترش در افرادی که به فشار خون بالا مبتلا هستند بسیار مؤثر است. مصرف مداوم رب انار برای کاهش و کنترل و جلوگیری از فشارخون سیستولی و دیاستولی توصیه شده است.

خواص رب انار

۱۵. درمان برفک دهان

رب انار سرشار از ترکیبات مفید بوده و مالیدن آن روی دهان با از بین بردن باکتری‌های بیماری‌زا به درمان برفک دهان کمک می‌کند.

۱۶. درمان زخم داخلی بینی

درون بینی هم بر اثر تومورهای بدخیم، کورک، برخورد جسم خارجی، حساسیت و بیماری‌های عفونی دچار زخم می‌شود و در طب سنتی برای درمان زخم داخلی بینی از رب انار استفاده می‌شود.

برای این منظور از ترکیب رب انار با اندکی عسل ضمادی تهیه کرده و استفاده کنید.

۱۷. درمان دیابت

رب انار یک درمان فوق‌العاده برای بسیاری از مشکلات نظیر دیابت است. معمولاً به بیماران دیابتی توصیه می‌شود تا برای پیشگیری از افزایش قند خون، از مصرف میوه‌ها و آبمیوه‌ها در مقادیر زیاد خودداری کنند؛ اما مطالعات فراوان در حال حاضر مشخص می‌کنند که بیماران دیابتی نباید به هیچ عنوان از انار و رب انار دوری کنند. رب انار می‌تواند قند خون را به میزان قابل توجهی کاهش دهند، به خصوص برای افرادی که دیابت نوع ۲ دارند.

پس در کنار درمان‌های سنتی دیابت، از رب انار را نیز غافل نشوید!

خواص رب انار برای دیابت

۱۸. درمان کم‌ خونی

رب انار باعث سلامت جریان خون شده و به علت برخورداری از مقادیر فراوان آهن برای مبتلایان به کم خونی مفید است. به علاوه مصرف رب انار، تعداد هموگلوبین‌های سالم را افزایش می‌دهد و کم خونی نوزادان و کودکان را نیز برطرف می‌کند.

 

معجونی از ترکیب رب انار و عسل

به منظور استفاده از رب انار لازم است شما هر روز مقداری رب انار را به صورت ناشتا مصرف کنید تا جذب آن بهتر صورت گیرد. اما انار دارای طبعی سرد و تر است. از این رو بهتر است پیش از مصرف رب انار آن را با مقداری عسل ترکیب کرده تا طبع آن معتدل شده و خواص آن چندین برابر شود. با تهیه این معجون شگفت انگیز بدنی سالم خواهید داشت.

خواص رب انار

سخن پایانی

با مصرف مداوم رب انار در تمامی فصول سال می‌توانید خود را از بروز بیماری‌های مختلف در امان نگه دارید؛ اما در صورتی که به بیماری خاصی مبتلا هستید، بهتر است پیش از مصرف رب انار حتماً با پزشک خود در این باره مشورت کنید تا از عوارض احتمالی جلوگیری کنید. به نظر شما بهترین روش برای مصرف رب انار کدام است؟ لطفاً تجربیات و نظرات خود را با ما و سایر کاربران انگیزه به اشتراک بگذارید.

در پایان به شما پیشنهاد می‌کنیم تا در صورت تمایل با خواص بی‌نظیر انار برای پوست نیز در انگیزه آشنا شوید.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید