۵ روش مدیریت هزینه ها در زندگی + اپلیکیشن های کاربردی

مدیریت هزینه ها در زندگی باید در صدر لیست کارهای مهم برای هر فردی باشد. زندگی در یک خانه با برنامه مالی منظم شادتر و سالم‌تر است. با این وجود تنظیم برنامه مناسب برای مدیریت هزینه‌ها یکی از دغدغه‌های دلهره آور محسوب می‌شود. در این بخش از انگیزه نحوه مدیریت مالی را برایتان ارائه کرده‌ایم تا بتوانید یک برنامه مالی منظم برای خودتان تدوین کنید.   مدیریت هزینه ها در زندگی برای نظم دادن و مدیریت هزینه ها در زندگی باید برنامه ریزی منظمی داشته باشید. در ادامه برخی از روش‌های کارآمد برای نظم دادن به هزینه‌ها با توجه به…

مدیریت هزینه ها در زندگی

مدیریت هزینه ها در زندگی باید در صدر لیست کارهای مهم برای هر فردی باشد. زندگی در یک خانه با برنامه مالی منظم شادتر و سالم‌تر است. با این وجود تنظیم برنامه مناسب برای مدیریت هزینه‌ها یکی از دغدغه‌های دلهره آور محسوب می‌شود. در این بخش از انگیزه نحوه مدیریت مالی را برایتان ارائه کرده‌ایم تا بتوانید یک برنامه مالی منظم برای خودتان تدوین کنید.

 

مدیریت هزینه ها در زندگی

برای نظم دادن و مدیریت هزینه ها در زندگی باید برنامه ریزی منظمی داشته باشید. در ادامه برخی از روش‌های کارآمد برای نظم دادن به هزینه‌ها با توجه به میزان درآمد را ارائه کرده‌ایم.

۱. میزان موجودی را مشخص کنید

اولین مرحله از برنامه ریزی برای مدیریت هزینه‌های زندگی؛ مشخص کردن میزان پس انداز، هزینه‌ها و سرمایه گذاری است. هزینه‌های آب، برق، گاز و تلفن که به صورت دوره‌ای ارسال می‌شوند را باید مشخص کنید.

سپس باید هزینه‌های درمان، بیمه و… را نیز به این مبلغ اضافه کنید. برای هزینه‌هایی که برای ایام خاص سال مانند عید و جشن‌ها در نظر می‌گیرید ۱۰ درصد به مبلغ کل اضافه کنید. این مبلغ را بر ۱۲ که تعداد ماه‌های سال است تقسیم کنید تا هزینه ماهیانه ثابتی که دارید مشخص شود.

هزینه مشخص شده را از میزان موجودی کم کنید و باقی مانده را به دست بیاورید. اگر باقی مانده منفی شد، یعنی شما با کسری بودجه مواجه هستید.

قبل از بررسی مبلغ پس انداز، مخارج و سرمایه گذاری باید فکری به حال این کسری بودجه بکنید. بودجه شما باید افزایش پیدا کند تا بتوانید از عهده مدیریت هزینه ها در زندگیتان بر بیایید.

مشخص کردن میزان موجودی

۲. یک صندوق پس انداز اضطراری داشته باشید

اگر هیچ پولی برای روزهای غیر قابل پیش بینی در نظر نگرفته‌اید، بهترین راه این است که یک صندوق پس انداز ضروری برای مدیریت هزینه ها در زندگی خودتان داشته باشید.

برنامه ریزی کنید که درصدی از درآمد ماهیانه‌ خود را که واجب است خرج کنید و بقیه پول را درون این صندوق قرار دهید. فرض کنید شما پس از کسر هزینه‌های اضطراری و مخارجتان مبلغ یک میلیون تومان در دسترس دارید. اگر عددی در حدود ۵ تا ۱۰ درصد (۵۰ تا ۱۰۰ هزارتومان) خرج کرده و مابقی را (۹۰ تا ۹۵ درصد) درون صندوق پس انداز ضروری قرار دهید در پایان ۳ ماه مبلغ ۲میلیون ۸۰۰ هزار تومان ذخیره شده خواهید داشت.

با  صندوق پس انداز اضطراری می‌توانید نیازهایتان را برای ۵ سال آینده بررسی کنید. همچنین با کمک این روش می‌توانید میزان صرفه جویی ماهیانه را مشخص کنید.

به عنوان مثال برای داشتن پیش قسط خرید خودرویی به عدد ۲۵ میلیون تومان در پایان ۵ سال نیازمندید. (تورم موجود در کشور در نظر گرفته نشود) شما می‌بایست در هر سال مبلغ ۵ میلیون تومان کنار گذاشته و برای این مبلغ هر ماه باید حدود ۴۲۰ هزار تومان پس انداز کنید. شما به راحتی می‌توانید مبلغ ۵۸۰ هزار تومان از پول در دسترستان را در ماه ذخیره نمایید.

مدیریت هزینه‌ها در زندگی با داشتن صندوق پس انداز
مدیریت هزینه ها در زندگی

۳. حداقل ۵ درصد از درآمدتان را پس انداز کنید

میزان مبلغی که در قالب حساب بازنشستگی، اوراق قرضه و … سرمایه گذاری می‌کنید به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله این موارد   می‌توان به سن، میزان درآمد و دارایی‌هایی که در حال حاضر دارید اشاره کرد.

به عنوان مثال اگر شما فردی هستید که ۴۰ سال سن دارد و در حاضر مالک خانه و دارایی‌های دیگر هستید؛ توصیه می‌شود حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از کل درآمدی که دارید را سرمایه گذاری کنید.

از سوی دیگر اگر سنی بین ۲۰ تا ۳۰ سال دارید و در پی افزایش دارایی‌هایتان مانند املاک و مستغلات هستید. واقع بینانه است که ۵ یا ۱۰ درصد از دارایی را سرمایه گذاری کرده و مابقی  را برای پس انداز و هزینه‌ها مد نظر قرار دهید.

مدیریت هزینه‌ها در زندگی با پس انداز درآمد

۴. بیشتر از درآمدتان خرج نکنید

میزان هزینه‌ای که در ماه برای موارد مختلف در نظر می‌گیرید یک تصمیم شخصی است. با این وجود این مبلغ به طور مستقیم روی توانایی پس‌انداز کردن و سرمایه گذاریتان تأثیرگذار است. هنگام تصمیم گیری در مورد بودجه باید به منابع مالی، میزان پس انداز و اهداف سرمایه‌گذاری توجه کنید. در صورت امکان برای پس انداز و اهداف سرمایه گذاری که دارید هر ماه برنامه ریزی کنید.

در ادامه دو نمونه از برنامه ریزی‌های ماهیانه برای آشنایی بیشتر ارائه شده است.

برنامه ریزی مالی برای ۱ میلیون تومان (مبلغ مازاد بر مخارج شما در ماه)

  • ۴۲۰ هزار تومان پس انداز برای خودرو (به هدف ۲۵ میلیون تومان پس انداز در عرض ۵ سال)
  • ۴۲۰ هزار تومان سرمایه گذاری
  • ۱۶۰ هزار تومان هزینه متفرقه

برنامه ریزی برای ۲ میلیون تومان (مبلغ مازاد بر مخارج شما در ماه)

  • ۲۵۰ هزار تومان پس انداز برای تعطیلات سالیانه
  • ۱.۵ میلیون تومان پس انداز برای سرمایه گذاری
  • ۲۵۰ هزار تومان هزینه‌های متفرقه

در نمونه‌های ارائه شده مشاهده می‌کنید که میزان پس انداز، مخارج و سرمایه گذاری باید متناسب با درآمدتان باشد. با  کسب اطلاعات درباره این روش می‌توانید آن را بر اساس درآمدتان تنظیم نمایید.

 

مدیریت هزینه‌ها در زندگی با هماهنگی دخل و خرج

۵. هدفمند خرید کنید

یکی از مواردی که سبب می‌شود خانواده‌ها حساب دخل و خرج از دستشان خارج شود بیهوده خرید کردن است. برای غلبه به این مشکل باید هدفمند به خرید بروید. مواردی که برای کمتر کردن هزینه‌ها و درست خرید کردن باید به آن‌ها توجه داشته باشید را ارائه کرده‌ایم.

خرید لوازم در حراج

برای انتخاب لوازم و وسایل مورد نیازتان بازارهای هدف را جستجو کنید. این روش کمک می‌کند تا محصول مورد نظر را با هزینه کمتری بخرید. بهترین زمان برای خرید، وقتی است که فروشگاه‌ها برای لوازمشان حراج فصلی یا مناسبتی در نظر می‌گیرند.

خودداری از خرید کردن برای تفریح

خرید کردن برایتان تفریح نباشد! در این حالت وسایل زیادی خریداری می‌کنید. شاید به هیچ کدام از وسایل نیاز نداشته باشید و در این صورت مبلغ زیادی از پس اندازتان از بین می‌رود.

اجتناب از خرید لوازم غیر ضروری گران قیمت

لوازم خانگی که گران قیمت هستند و هنوز کارایی لازم را دارند بیهوده تعویض نکنید. این کار سبب می‌شود که هر چند ماه یکبار و هر سال مبلغ زیادی از سرمایه خود را از دست بدهید.

با خرید وسایل گران قیمت نمی‌توانید مدیریت هزینه ها در زندگی را انجام دهید. بهتر است به جای خرید مجدد آن‌ها، نسبت به تعمیر وسیله خراب اقدام کنید.

تهیه لیست خرید

برای رفتن به فروشگاه از قبل لیست آماده کنید. این کار مانع از این می‌شود که مواردی که مورد نیازتان نیست را خریداری کنید و هزینه‌هایتان زیاد شود.

هدفمند خرید کردن

معرفی اپلیکیشن برای مدیریت هزینه‌های زندگی

در گذشته اغلب افراد برای مدیریت هزینه ها در زندگی از قلم و کاغذ استفاده می‌کردند. با پیشرفت تکنولوژی دیگر نیازی نیست که همیشه دفتر و قلم همراه داشته باشید.

با استفاده از گوشی همراه و اپلیکیشن هایی که به این منظور ارائه شده‌اند به راحتی می‌توانید مدیریت هزینه ها در زندگیتان را در دست بگیرید.

در این بخش از ستاره برخی از اپلیکیشن های کاربردی برای این کار را معرفی کرده‌ایم.

۱. اپلیکیشن حسابداری شخصی پارمیس

اپلیکیشن پارمیس یکی از برنامه‌هایی است که می‌توانید برای مدیریت هزینه‌ ها در زندگی از آن کمک بگیرید. با استفاده از این اپلیکیشن می‌توانید تراکنش‌ها و حساب‌های مالی خودتان را مدیریت کنید. با کمک این اپ می‌توانید میزان خریدهای سوپر مارکتی و مصرف بنزین ماهیانه را مدیریت کنید و در نهایت میزان درآمد و هزینه‌هایی که در ماه داشته‌اید را بسنجید.

حسابداری شخصی پارمیس

۲. اپلیکیشن دخل و خرج

برای این که دخل و خرجتان را مدیریت کنید می‌توانید از اپلیکیشنی که با همین نام طراحی شده است استفاده کنید. در این اپ ۴۰ دسته‌بندی برای مدیریت هزینه‌ ها در زندگی در نظر گرفته شده است. در اپلیکیشن دخل و خرج می‌توانید حساب بانکی‌تان را تعریف کنید. مدیریت تراکنش‌ها، حمل و نقل، ورزش و… از طریق این اپ به راحتی امکان پذیر است.

اپلیکیشن دخل و خرج

۳. اپلیکیشن جیب پلاس

جیب پلاس اپلیکیشنی کارآمد برای مدیریت هزینه‌های زندگی است. این برنامه امکان اضافه کردن کارت‌های بانکی برای پرداخت و خرید را دارد. برای این که بدانید چه میزان برای پوشاک هزینه کرده‌اید یا هزینه‌های متفرقه مانند هزینه تعمیرات چه اندازه بوده است، به شما پیشنهاد می‌کنیم اپلیکیشن جیب پلاس را از گوگل پلی دانلود کرده و استفاده کنید.

اپلیکیشن جیب پلاس

۴. اپلیکیشن بودجه

اپلیکیشن بودجه نیز برای این که هزینه‌های جانبی زندگی را مدیریت کنید ارائه شده است. این برنامه تک تک مواردی که مصرف کرده‌اید را در دسته بندی مشخص با تاریخ به نمایش می‌گذارد. نمودار اپلیکیشن بودجه برآیند موفقیت در مدیریت هزینه‌ها را  نمایش می‌دهد. از دیگر موارد قابل توجه این اپ امکان تنظیم رمز عبور است. با تنظیم رمز عبور، تنها خودتان می‌توانید به برنامه دسترسی داشته باشید.

اپلیکیشن بودجه

سخن آخر

برای زندگی آرام و رسیدن به آرزوهای کوچک و بزرگ، یکی از بهترین روش‌ها مدیریت هزینه‌ ها در زندگی است. شما باید دخل و خرجتان را هماهنگ کنید. با این روش می توانید برای خرید خانه جدید یا سرمایه گذاری برنامه ریزی کنید. از جمله راه‌های کاهش هزینه‌های زندگی می‌توان به هدفمند خرج کردن و داشتن صندوق پس انداز اضطراری اشاره کرد.

شما چه راهکارهایی را برای مدیریت هزینه‌های زندگی و ذخیره بیشتر پول در نظر دارید؟ نظرات و پیشنهادهای خودتان را با تیم انگیزه و مخاطبین ما در میان بگذارید. اگر صاحب کسب و کار شخصی خودتان هستید توصیه می‌کنیم اصول کاربردی کاهش و مدیریت هزینه ها در کسب و کار را نیز مطالعه کنید.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید