آیا میدانید ماه صورتی چیست؟ این پدیده در چه زمان و شرایطی رخ میدهد؟ برای آگاهی از چگونگی رخ داد این پدیده نادر اخترشناسی همراه انگیزه باشید.
پدیده ماه صورتی
چهارشنبه و در پنجمین روز اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ ماه به فاز کامل میرسد و بیشتر طول شب قابل مشاهده است، به طوری که حوالی غروب طلوع میکند و حوالی سحر نیز غروب میکند؛ بر اساس نامگذاریهای انجام شده توسط قبایل آمریکایی، این پدیده ماه کامل صورتی نام دارد، اگرچه این پدیده در آمریکای شمالی “ماه صورتی” خوانده میشود، اما ربطی به رنگ قمر زمین ندارد، بلکه به دلیل رویش گلهای صورتی در این زمان از سال در منطقهای در آمریکای شمالی است.
در شبهای پس از پنجم اردیبهشت، ماه هر روز حدود یک ساعت دیرتر طلوع میکند و اواخر شب نیز با نور زیادی میدرخشد، سپس طی چند روز فقط در آسمان قبل از سحر و اوایل صبح قابل مشاهده است؛ زمانی که به تربیع آخر میرسد، یک هفته پس از ماه کامل، نیمههای شب طلوع میکند و حوالی ظهر نیز غروب میکند.
لحظه دقیق ماه کامل زمانی است که طول جغرافیایی دایرهالبروجی ماه دقیقاً ۱۸۰ درجه از طول جغرافیایی دایرهالبروجی خورشید فاصله داشته باشد، ماه کامل را میتوان هر زمانی از شب مشاهده کرد.
در انگیزه بخوانید: آیا امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ قمر در عقرب است؟
اما چرا به این ماه، صورتی میگویند؟ برخلاف تصور رایج، رنگ ماه در این زمان به رنگ صورتی واقعی تغییر نمیکند. این نام ریشه در شکوفههای فلوکس صورتی دارد که در این فصل در آمریکای شمالی میرویند و به رنگ صورتی ظریف خود آسمان را تزئین میکنند.
اما فارغ از نامها، ماه کامل آوریل فرصتی زیبا برای تماشای آسمان شب و غرق شدن در عظمت و زیبایی کائنات است.
امشب (۲۴ آوریل ۲۰۲۴)، اگر شرایط آب و هوایی مناسب باشد، میتوانید شاهد طلوع ماه صورتی در آسمان باشید. این ماه کامل در صورت فلکی سنبله خواهد درخشید و منظرهای بدیع را به نمایش خواهد گذاشت.
ماه صورتی یادآور زیبایی طبیعت و چرخههای شگفت انگیز زمین است. فرصتی را به خودتان بدهید تا در این شب خاص به آسمان نگاه کنید و عظمت هستی را درک کنید.