ویندوز ۸ یکی از نسخه های سیستم عامل شرکت مایکروسافت است که در ۲۶ اکتبر سال ۲۰۱۲ میلادی به بازار عرضه شد. در این مطلب قصد داریم مراحل نصب ویندوز ۸ از روی حافظه فلش و سی دی (DVD) را با هم مرور کنیم. لازم به ذکر است که این مراحل تا حدودی با نصب ویندوز ۸/۱ متفاوت خواهند بود. شما میتوانید این نسخه را با بروزرسانی نسخه قدیمیتر ویندوز یعنی ویندوز ۷ نیز داشته باشید، اما برای اینکه با تداخل در سیستم عامل مواجه نشوید، بهتر است از روی سی دی یا فلش اقدام به نصب سیستم عامل ویندوز کنید.
پیش از اقدام به نصب این ورژن از ویندوز، مطمئن شوید که کامپیوتر شخصی شما، حداقل سخت افزار مورد نیاز را داشته باشد. حداقل سخت افزار مورد نیاز عبارت است از:
- حداقل پردازنده: یک گیگاهرتز (GHz)
- رم (یا حافظه اصلی): یک گیگابایت (نسخه ۳۲ بیت) و ۲ گیگابایت (نسخه ۶۴ بیت)
- فضای آزاد هارد دیسک: ۱۶ گیگابایت (نسخه ۳۲ بیت) و ۲۰ گیگابایت (نسخه ۶۴ بیت)
- کارت گرافیک: Microsoft DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 driver
نصب ویندوز ۸ از روی سی دی
نخستین کاری که در این بخش باید انجام دهید تنظیم بوت سیستم روی رسانهای است که قصد دارید ویندوز را از روی آن نصب کنید. به این منظور در صورتی که سیستم روشن است، آن را باید ریستارت کنیم و قبل از شنیدن صدای بیپ و نمایش مشخصات BIOS کلید Delete را از روی صفحه کلید (کیبورد) چند مرتبه فشار دهیم تا وارد صفحه تنظیمات بایوس (BIOS) شویم.
در برخی از سیستمها و لپ تاپها به جای Delete باید کلید F2 یا F12 را فشار دهید.
در تصویر زیر نمونهای از صفحه تنظیمات بایوس نمایش داده شده است.
در صفحه تنظیمات بایوس (BIOS) از روی سربرگ (تب) گزینه Boot را انتخاب کنید، سپس همانطور که در تصویر نشان داده شده است، گزینه Boot Device Priority را انتخاب نمایید و دکمه Enter را کلیک کنید.
در صفحه بعدی گزینه ۱st Boot Device را به رسانه مورد نظری که فایل نصب ویندوز روی آن قرار دارد (در اینجا درایو CD/DVD سیستم) تغییر میدهیم.
گزینه موردنظر ما بستگی به رسانهای دارد که ویندوز روی آن موجود است و قصد داریم از طریق آن فرآیند نصب را انجام دهیم. رسانه میتواند دیسک درایو (درایو سی دی) یا حافظه فلش USB باشد.
اکنون باید جهت ادامه، تنظیمات بایوس (BIOS) را با فشردن کلید F10 ذخیره و سپس بسته به نوع بایوس YES یا OK را انتخاب کنیم و دکمه اینتر را فشار دهیم.
پس از ریستارت مجدد با صفحهای مشابه تصویر زیر روبرو خواهیم شد. که در اینصورت باید یکی از کلیدهای Space یا Enter را فشار دهیم.
در مرحله بعدی پس از طی شدن مدت زمان کوتاهی به منظور لود شدن فایلهای نصب سیستم عامل با صفحه زیر مواجه میشویم. در این بخش زبان سیستم و صفحه کلید را انتخاب و روی Next کلیک کنید.
در صفحه بعدی باید گزینه Install Now را انتخاب کنیم.
در این مرحله کمی صبر میکنیم تا مقدمات نصب فرآهم و صفحه بعدی نمایش داده شود.
در صفحه بعد نیاز است که سریال یا همان Product Key مربوط به سیستم عامل ویندوز را وارد کنیم تا دکمه Next برای رفتن به مرحله بعدی نصب این سیستم عامل فعال شود.
در این بخش مجموعه قوانینی مربوط به استفاده از این نسخه سیستم عامل که توسط کمپانی مایکروسافت تنظیم شده است، نمایش داده میشود. پس از مطالعه شرایط گزینه I accept the license terms را انتخاب و روی دکمه Next کلیک میکنیم.
حال باید انتخاب کنید که میخواهید ویندوز فعلی سیستم شما به ویندوز ۸ بروزرسانی شود یا به طور کامل تمایل دارید از اول (یا به اصطلاح به شکل Clean-Install) این نسخه از ویندوز روی سیستم شما نصب شود. با انتخاب گزینه اول فایلها و تنظیمات شما بعد از نصب این نسخه از ویندوز از بین نمیروند و در نسخه جدید نیز میتوانید از آنها استفاده کنید، اما با انتخاب گزینه دوم یعنی Custom: Install Windows only advanced تعیین میکنیم که نیازی به فایلهای فعلی نداریم و تنها میخواهیم ویندوز در یکی از پارتیشنها یا درایوی که سیستم عامل فعلی روی آن نصب است، نصب شود.
بهتر است درایوی را که برای نصب ویندوز به صورت (Clean-Install) درنظر گرفته ایم را یک مرتبه حذف (Delete) کنیم. به این منظور ابتدا روی (Drive options advanced) کلیک کرده و سپس از میان گزینههای ظاهر شده Delete را انتخاب میکنیم.
پس از درخواست حذف پارتیشن پیامی مبنی بر اطمینان از حذف نمایش داده میشود. پیام نمایش داده شده جهت حذف پارتیشن را تایید کنید.
فضای پارتیشن نشده را مجدد پارتیشن بندی کرده و به منظور نصب سیستم عامل انتخاب و در نهایت Next را کلیک میکنیم.
سپس صبر میکنیم تا فایلها برای نصب ویندوز آماده شوند.
پس از طی شدن مدت زمانی به منظور آماده سازی فایلهای نصب سیستم عامل سیستم به صورت خودکار ریستارت خواهد شد.
باید صبر کرد تا فرآیند نصب به صورت خودکار به اتمام برسد. پس از طی شدن مراحل نصب نوبت به شخصی سازی و تنظیمات پیکربندی میرسد.
در صفحهای که به منظور ایجاد تغییرات و تنظیمات نمایش داده میشود، میتوانید تنظیمات پیشنهادی (Use express settings) یا تنظیمات سفارشی Customize را انتخاب کنید.
در این مرحله میتوانید آدرس ایمیل خود را به منظور ورود امن به محیط ویندوز وارد یا با کلیک روی Sign in without a Microsoft account به صورت محلی برای خود یک حساب کاربری در ویندوز ایجاد کنید.
در نهایت نیز باید تنظیمات Sky Drive که فضای ابری برای ذخیره سازی فایل ها است را تایید کنید.
نصب و راه اندازی ویندوز ۸ از روی حافظه فلش
نصب ویندوز ۸ از روی حافظه فلش مشابه روش نصب از روی سی دی است تنها با این تفاوت که پیش از وارد شدن به مراحل بوت و نصب باید یک نسخه از ویندوز ۸ را با قابلیت بوت شدن (Bootable) روی حافظه فلش خود کپی کنیم.
برای ساخت یک فلش Bootable به برنامه Rufus و یک نسخه از سیستم عامل ویندوز نیاز داریم.
برنامه Rufus ابزاری است که به فرمت کردن و ایجاد فلش درایوهای USB کمک میکند. از قابلیتهای این نرم افزار میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- ایجاد درایوهای USB قابل بوت برای نصب سیستم عاملها از طریق فایل ISO آنها
- عدم امکان کار روی سیستمی که سیستم عامل نصب شده است
- امکان تغییر یا حذف بایوس یا هر سفت افزار دیگر
با وجود حجم کم، این برنامه شرایط مورد نیاز شما برای پیاده سازی سه مورد ذکر شده در بالا را برای شما فرآهم میکند.
برای ساخت فلش Bootable ویندوز ۸ در برنامه Rufus مراحل زیر را دنبال کنید:
- از بخش Device، فلش مورد نظر خود را انتخاب میکنیم.
- سپس در بخش Boot selection فایل ISO سیستم عامل ویندوز ۸ را انتخاب میکنیم.
- در نهایت روی دکمه Start به منظور ایجاد یک فلش Bootable کلیک میکنیم و منتظر میمانیم تا فرآیند تکمیل شود.
لازم به ذکر است که کار با این نرم افزار ساده بوده و هنگام کار با پیچیدگی خاصی مواجه نخواهید بود. پس از آنکه مراحل را انجام دادیدف مابقی مراحل نصب ویندوز مشابه نصب از روی سی دی است.
سخن آخر
تبریک میگوییم! شما اکنون چگونگی نصب و راه اندازی ویندور ۸ را از روی فلش و سی دی فراگرفتهاید. آیا توضیحات و مراحل آموزش نصب کردن ویندوز ۸ برای شما آسان بود؟ در صورتی که سوالی برایتان پیش آمد یا پیشنهاد و انتقادی نسبت به این نوشته دارید میتوانید از طریق بخش پیام بگذارید ما را در جریان نظر خود قرار دهید.