ویندوز ۱۰ آخرین نسخه از سیستم عامل شرکت نرم افزاری مایکروسافت است که تا این لحظه (زمان نگارش این نوشته) جدیدترین نسخه ارائه شده برای کامپیوترها و لپ تاپها محسوب میشود. اگر شما کاربر ویندوز ۷ یا ۸ مایکروسافت هستید، احتمالا تاکنون پیشنهاد آپگرید به ویندوز ۱۰ را داشتهاید. امکان نصب ویندوز ۱۰ از طریق دریافت بروزرسانی نیز برای شما وجود دارد، اما شیوه اصولی به منظور جلوگیری از تداخل راه اندازهای سخت افزاری یا درایور آنها، نصب این سیستم عامل از طریق فلش یا سی دی ویندوز است. در این مطلب قصد داریم که هر دو روش نصب ویندوز ۱۰ یعنی نصب ویندوز از روی فلش و از روی سی دی را به صورت تصویری و مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم.
آموزش نصب ویندوز ۱۰
اگر تمایل دارید تا ویندوز ۱۰ را روی لپ تاپ یا کامپیوتر خود نصب کنیم، ابتدا باید از حداقل سخت افزارهای مورد نیاز برای اجرای این سیستم عامل آگاه شویم.
حداقل سخت افزار مورد نیاز برای اجرای سیستم عامل مایکروسافت ویندوز ۱۰ به شرح زیر است:
- حداقل پردازنده : ۱ گیگاهرتز (GHz)
- رم (یا حافظه اصلی) : ۱ گیگابایت (نسخه ۳۲ بیت) و ۲ گیگابایت (نسخه ۶۴ بیت)
- فضای آزاد هارد دیسک : ۱۶ گیگابایت (نسخه ۳۲ بیت) و ۲۰ گیگابایت (نسخه ۶۴ بیت)
- کارت گرافیک : Microsoft DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 driver
پس از بررسی حداقل سیستم مورد نیاز و اطمینان از منابع سیستم به مرحله نصب ویندوز ۱۰ میرویم.
تنظیم بوت سیستم
نصب ویندوز ۱۰ از روی سی دی
نخستین مرحله تنظیم بوت سیستم برای نصب ویندوز است. به این منظور در صورتی که سیستم روشن است، آن را باید ریستارت کنیم و قبل از شنیدن صدای بیپ و نمایش مشخصات BIOS کلید Delete را از روی صفحه کلید (کیبورد) چند مرتبه فشار دهیم تا وارد صفحه تنظیمات بایوس (BIOS) شویم.
در تصویر زیر نمونهای از صفحه تنظیمات بایوس نمایش داده میشود.
در صفحه تنظیمات بایوس روی سربرگ (تب) Boot کلیک کرده و گزینه Boot Device Priority را انتخاب و دکمه اینتر را فشار میدهیم.
در صفحه بعدی گزینه 1st Boot Device را به دیسک درایو سیستم تغییر میدهیم.
اکنون باید جهت ادامه، تنظیمات را با فشردن کلید F10 ذخیره و سپس بسته به نوع بایوس YES یا OK را انتخاب کنیم و دکمه اینتر را فشار دهیم.
پس از ریستارت مجدد با صفحهای مشابه تصویر زیر روبرو خواهیم شد. که در اینصورت باید یکی از کلیدهای Space یا Enter را فشار دهیم.
در مرحله بعدی پس از طی شدن مدت زمان کوتاهی به منظور لود شدن فایلهای نصب سیستم عامل با صفحه زیر مواجه میشویم. در این بخش زبان و صفحه کلید مورد نظر خود را انتخاب و روی Next کلیک کنید.
در صفحه زیر گزینه Install Now را انتخاب کنید.
در این بخش صفحهای نمایش داده میشود که مباید شرایط استفاده از سیستم عامل ویندوز مایکروسافت را بپذیریم. پس از مطالعه شرایط گزینه I accept the license terms را انتخاب و روی دکمه Next کلیک میکنیم.
در مرحله بعد دو گزینه Upgrade و Custom پیش روی ما قرار دارد که بر اساس نیاز یکی از آنها را انتخاب میکنیم.
ما در اینجا گزینه Custom را انتخاب میکنیم.
در بخش بعدی پارتیشنها و درایوهای سیستم نمایش داده میشوند. در این صفحه درایوی که قصد نصب ویندوز روی آن را داریم باید انتخاب شود و سپس روی گزینه Format و در نهایت گزینه Next کلیک میکنیم.
حال باید مدت زمانی را به انتظار بنشینید تا فایلهای سیستم عامل روی درایو کپی شوند و سیستم ریستارت شود.
بعداز اتمام این مراحل صفحه Express Settings به نمایش درمیآید که به تنظیمات دلخواه شما روی سیستم عامل مربوط میشود. در صورتی که نیاز به تنظیمات و سفارشی سازی خاصی دارید گزینه Customize و در غیر اینصورت گزینه سریع تر و پیشنهادی ویندوز یعنی Use Express Settings را انتخاب کنید.
در مرحله بعد نوبت به وارد نمودن اطلاعات حساب کاربری میرسد. در صورتی که حساب کاربری مایکروسافت دارید آن را وارد و در غیراینصورت گزینه Create a new account را انتخاب کنید و پس از ایجاد حساب کاربری مایکروسافت خود، با آن وارد سیستم شوید.
در صورتی که میخواهید بدون حساب کاربری مایکروسافت به مرحله بعدی بروید. ابتدا در صورت اتصال به اینترنت آن را قطع و پس از نمایش گزینه continue without a Microsoft account آن را انتخاب میکنیم.
در صفحه بعدی گزینه Create a local account را انتخاب میکنیم.
در صفحه Your account برای ایجاد حساب کاربری Username، Password، تکرار Password و در صورت لزوم کادر Password hint را (به منظور یادآوری رمز در صورت فراموشی) پر میکنیم.
سر انجام بر روی گزینه Finish کلیک میکنیم و وارد محیط ویندوز میشویم.
در صورتی که ویندوز را به صورت قانونی از مایکروسافت خریداری نکردهاید، بعد از مدتی شاهد از کار افتادن برخی قابلیتهای این سیستم عامل خواهید بود. که برای جلوگیری از این اتفاق باید از ابزار فعال سازی ویندوز استفاده نمایید.
نصب ویندوز ۱۰ از روی حافظه فلش
نصب ویندوز ۱۰ از روی حافظه فلش مشابه روش نصب از روی سی دی است تنها با این تفاوت که پیش از وارد شدن به مراحل بوت و نصب باید یک نسخه از ویندوز ۱۰ با قابلیت بوت شدن (Bootable) را روی حافظه فلش خود کپی کنیم.
برای ساخت یک فلش Bootable به برنامه Rufus و یک نسخه از سیستم عامل ویندوز نیاز داریم.
برنامه Rufus ابزاری است که به فرمت کردن و ایجاد فلش درایوهای USB کمک میکند. از قابلیتهای این نرم افزار میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- ایجاد درایوهای USB قابل بوت برای نصب سیستم عاملها از طریق فایل ISO آنها
- عدم امکان کار روی سیستمی که سیستم عامل نصب شده است
- امکان تغییر یا حذف بایوس یا هر سفت افزار دیگر
با وجود حجم کم این برنامه شرایط مورد نیاز شما در این زمینهها را فرآهم میکند.
برای ساخت فلش Bootable ویندوز ۱۰ در برنامه Rufus از بخش Device، فلش مورد نظر خود را انتخاب کنید.
در بخش Boot selection فایل ISO سیستم عامل ویندوز ۱۰ را انتخاب میکنیم.
در نهایت روی دکمه Start به منظور ایجاد یک فلش Bootable کلیک میکنیم و منتظر میمانیم تا فرآیند تکمیل شود.
لازم به ذکر است که کار با این نرم افزار ساده بوده و هنگام کار با پیچیدگی خاصی مواجه نخواهید بود.
آیا موفق شدید تمامی مراحل نصب را با موفقیت پشت سر بگذارید؟ اگر سوالی در این فرآیند برای شما پیش آمده، لطفا آن را در بخش دیپیامها با ما در میان بگذارید. در اولین فرصت پاسخ سوالات شما را ارسال خواهیم کرد.
قاسم شريفي
سلام ویندوز۱۰رو نصب کردم
موقع خاموش کردن شات دان میکنم صفحه خاموش میشه ولی کلید پاور روشن میمونه و باید چند ثانیه کلید رو نگه دارم تا کامل.
خاموش بشه