گوگل بیزینس چیست؟ این ابزار کاربردی گوگل، برای معرفی کسب و کارها به مشتریان و کاربران در فضای آنلاین کمک میکند. گوگل بیزینس از مزایای نمایش نظرات برجسته برخوردار است و از طریق ثبت نام در آن، میتوانید با مشتریان خود در بازار هدف ارتباط برقرار کرده و در حقیقت به جذب و شکار مشتری بپردازید. اگر شما نیز در آن حضور داشته باشید، GMB به شما کمک میکند تا در رتبه بندی بالاتری در جستجوی گوگل قرار گرفته و توجه کاربران بیشتر به سمتتان جلب شود و در نهایت کلیک بیشتری دریافت کنید.
مزایای استفاده از ابزار گوگل بیزینس
در این پلت فرم این امکان را خواهید داشت تا گزینههای مختلفی را در اختیار کاربران قرار دهید. به طور مثال میتوانید شماره تماس خود را به صورت مستقیم ارائه داده و یا یک مسیر تماس پیامکی ایجاد کنید که کاربران بتوانند مستقیم با شما در ارتباط باشند.
از آن جایی که جستجوگرها، معمولا کلمات کلیدی مورد نیاز خود را جستجو میکنند، گزینههای دسترسی با وضعیت قدرتمندتری مقابل آنها قرار خواهد گرفته و امکان دسترسی کاربر هدف به شما با ضریب بالاتری فراهم میشود. با برقرار شدن این ارتباط، میتوانید به موازات ارسال پیشنهادات، از برنامه برای دیدن، بررسی و مدیریت تمامی این پیامها استفاده کنید. به واقع در این صورت مخاطبان خود را درگیر کرده و در ارتباط نگاه میدارید.
شما میتوانید این برنامه را در iTunes و در Google Play دریافت نمایید.
اگر برای ورود به گوگل بیزینس مشتاق هستید، در ادامه با ما همراه بمانید.
ثبت نام کسب و کار در گوگل بیزینس
ثبت نام مشاغل در گوگل، فرآیندی فوق العاده آسان دارد و به هیچ وجه پیچیده نیست. برای اضافه کردن کسب و کار خود به گوگل، مراحل زیر را دنبال نمایید:
۱. از اینجا شروع کرده و نام کسب و کار خود را اضافه نمایید. این باید نامی باشد که مشتریان شما میشناسند و استفاده از اسامی اختصاری یا جایگزین گمنام سودی نخواهد داشت. اگر آدرسی را وارد میکنید که امکان بازدید حضوری از آن وجود داشته باشد، احتمالا مشتریان محلی بیشتری بهدست خواهید آورد. اما اگر کسب و کار شما به گونهای است که دفتر کار فیزیکی ندارد و از داخل خانه به انجام آن میپردازید؛ بهتر است از این بخش عبور کرده و آدرسی را وارد نکنید.
۲. اگر شغل شما در شاخه مشاغل تجارت الکترونیکی قرار دارد و به مشتریان خارج از محدوده خود نیز خدماتی ارائه میدهید، حتما این موضوع را لحاظ کنید تا گوگل آن نواحی را به مناطق تحت پوشش کسب و کار شما اضافه کند. این باعث میشود که در جستجوهای مناطق دیگر نیز دیده شده و بازدیدهای شما افزایش یابد.
توجه داشته باشید که شما میتوانید مناطقی را انتخاب کنید که در آنها به مشتریان خدمات خود را ارائه میدهید و لازم نیست که حتما در آن مناطق حضور داشته باشید.
۳. در مرحله بعد، شما یک دسته را برای کمک به افزایش دیده شدن در میان جستجوهای مربوطه انتخاب میکنید. در این مرحله میتوانید شماره تلفن و آدرس وب سایت خود را نیز وارد نمایید.
نحوه تائید کسب و کار در گوگل بیزینس
برای مدیریت اطلاعات و اولویت بندی آنها در جستجو و نقشههای محلی، باید کسب و کار خود را در گوگل، تائید نمایید. به واقع گوگل باید اطمینان حاصل کند که شما مالک واقعی شغل معرفی شده هستید و ادعایتان در این خصوص صحت دارد.
بلافاصله پس از ثبت ادعای شما، درخواست تائیدیه از سوی گوگل صادر میشود. روند تایید شغل در گوگل بیزینس بسیار ساده است و به سرعت پیش میرود.
گزینههای تائید شامل موارد زیر میشوند:
- تائید از طریق ارسال نامه که شامل دریافت یک پست کارت میشود. این کارت ارسالی حاوی یک کد است که برای تائید باید برای تائید از آن در گوگل بیزنس استفاده نمایید.
- از طریق تلفن که در آن از سوی گوگل تماسی با خط تلفن شما برقرار شده و کد مورد نظر توسط ماشین گوگل گفته خواهد شد.
- از طریق ایمیل که فقط برای مشاغل انتخابی در دسترس است و گوگل این کد را به ایمیل ثبت شده در مراحل ثبت نام گوگل بیزینس ارسال خواهد کرد.
لازم به ذکر است که مشاغل دارای وب سایت ثبت شده در گوگل بیزینس، احتمالا میتوانند با سرعت بیشتری و به یکباره تائیدیه خود را انجام دهند.
بهینه سازی مشخصات پروفایل GMB
پس از تائید هویت شغلی خود در گوگل، میتوانید کنترل کاملی روی پروفایل خود داشته باشید و این به شما امکان میدهد تا به طور کامل آن را بهینه سازید. هدف بهینه سازی در آن است که اطلاعات کافی به کاربران ارائه داده و مطمئن شوید که در موتور جستجو، بیشتر و در ردههای بالاتر دیده میشوید.
در اینجا چهار گام مختلف برای بهبود پروفایل گوگل بیزینس وجود دارد که به آن ها اشاره میکنیم.
۱. مشخصات پروفایل خود را کامل کنید
تعداد زیادی از مشاغل ثبت شده در گوگل، تنها اطلاعات ضروری خواسته شده از سوی گوگل را که هنگام ثبت نام درخواست میشود، ثبت کرده و به تکمیل اطلاعات پروفایل خود، توجهی ندارند. متاسفانه آنها به عقب بازنگشته و تکمیل مشخصات را از یاد میبرند و این یکی از فاکتورهایی است که بهینه سازی را با مشکل مواجه میکند.
اگر میخواهید پروفایل کسب و کارتان به خوبی دیده شود، باید تمامی مشخصات را به صورت کامل پر کنید. این باعث میشود تا ارتباط کاملی میان کسب و کار شما و کاربران شکل بگیرد. به علاوه این فرصت را پیدا میکنید تا کلمات کلیدی موثر را در توضیحات خود به کار گرفته و کاربران را شکار کنید.
در حالت ایده آل پروفایل شما باید شامل موارد زیر باشد:
- توضیحات مربوط به شغل و اطلاعات اصلی درباره انواع محصولات یا خدماتی که ارائه میدهید
- اطلاعات درباره گزاره فروش منحصر به فرد برند شما که به دیده شدن بیشتر کمک خواهد کرد
- عکس از محصولات، خدمات یا موقعیت مکانی کسب و کار شما
- اطلاعات کامل در مورد مکان، تماس و ساعات کار
- پاسخ کامل و صحیح به هر سوالی که مخاطبان شما پرسیدهاند
۲. ثبت خلاصه و بررسی در گوگل بیزینس
بررسیها مهم هستند، زیرا آنها رتبه شما را در الگوریتم گوگل افزایش خواهند داد. همچنین ثبت بررسیها، باعث میشود تا کاربران و مشتریان بیشتر جذب شده و اعتماد بیشتری پیدا کنند.
طبق گزارشات، نزدیک به ۸۸ درصد از مصرف کنندگان، به بررسیهای آنلاین اعتماد میکنند و به این موارد درست مانند توصیههای یک آشنا، تکیه خواهند کرد. آمار حاکی از آن است که ۷۲ درصد از مشتریان، پس از خواندن یک نظر مثبت، به سمت آن کالا یا خدمات جذب میشوند. همین طور ۹۲ درصد از مشتریان، پیش از سفارش خرید یا درخواست خدمات، به صورت آنلاین نظرات در خصوص آن را جستجو میکنند. بنابراین اهمیت زیادی دارد که در این زمینه قوی ظاهر شوید.
حدود ۸۸ درصد از مصرف کنندگان، به بررسیهای آنلاین اعتماد میکنند و درست مانند توصیههای یک آشنا، به این موارد تکیه خواهند کرد.
بنابراین چنین چیزی باید یکی از استراتژیهای بازاریابی شما باشد. به این شکل به ذهن مشتریان خود دسترسی پیدا کرده و میتوانید آنها را ترغیب به خرید محصولی کنید.
اجازه دهید تا مشتریان نظرات خود را ثبت کنند و تمامی آنها را منتشر نمایید. این نظرات، کلیدهای دیده شدن برند شما و جلب اعتماد مشتریان بالقوه خواهند بود. نظریات و بررسیهای مثبت را پاسخ داده و برای حل مشکلاتی که در نظریات منفی ذکر شده گام بردارید.
۳. از انواع کلمات کلیدی در گوگل بیزینس استفاده کنید
این ایده بسیار خوبی است که هنگام نوشتن توضیحات شغل خود، یک کلمه کلیدی اصلی در ذهن داشته باشید. با وجودی که مایل به استفاده از کلمات کلیدی زیادی نیستیم، اما این بدان معنی نیست که خود را به یک کلید واژه محدود سازید.
از برنامههایی چون Google Keyword Planner برای پیدا کردن کلمات کلیدی موثر استفاده کنید. به این طریق متوجه خواهید شد که مخاطبان شما از چه اصطلاحاتی برای جستجو در گوگل، استفاده میکنند و لازم است که حتما کلمات کلیدی پرجستجو و البته مرتبط را در لیست خود وارد کنید. در بسیاری از موارد، تلفیقی از کلمات کلیدی مبتنی بر مکان و فارغ از مکان، به شما فرصت میدهند تا بدون محدود کردن خود به حداکثر دیده شدن در جستجوی کاربران دست یابید.
۴. در انتخاب دسته بندی دقت داشته باشید
وقتی برای نخستین بار کسب و کار خود را در گوگل ثبت میکنید، از شما خواسته میشود تا یک دسته بندی را انتخاب کنید که نشان دهنده گونه تجارت شما خواهد بود. بعضی از دسته بندیها عامتر هستند و برخی دیگر جزئیتر بوده و دایره مشتریان را کوچکتر میکنند. توجه داشته باشید که با انتخاب دسته بندی صحیح، دامنه رقابت خود را محدود میسازید و در عین حال به مشتریان حداکثری دسترسی خواهید داشت. اگر دسته بندی خیلی گستردهای را انتخاب کنید، با رقبای بیشتری روبرو خواهید شد و ممکن است افرادی که به دنبال محصول خاصی در گروه کالایی شما هستند، قادر به پیدا کردن برند شما نباشند.
سخن پایانی
گوگل بیزنیس، فرصتی عالی برای کسب و کارها و برندها است که بتوانند خود را روی نقشه جستجوی گوگل قرار دهند. با ثبت بیزینس خود در این چرخه و بهینه سازی آن، میتوانید در بازار رقابت دنیای فعلی، بالاترین میزان دریافت مشتری و ایجاد بهرهوری قابل توجه را داشته باشید. این سیستم شما را به ارتباط با اعضای بیشتری از جامعه مخاطبان و بازار هدف، نزدیک کرده و موفقیت در ساختن یک شبکه مشتری داخل محدود یا خارج از آن را، به شکلی موثرتر ممکن میسازد.
آیا شما پیشتر کسب و کار خود را در گوگل بیزینس ثبت کرده اید؟ تجربیات خود را در بخش پیامها با ما و خوانندگان انگیزه در میان بگذارید. در صورتی که به کسب و کارهای اینترنتی علاقهمندید پیشنهاد میکنیم با فواید ایمیل مارکتینگ نیز بیشتر آشنا شوید. همچنین شما میتوانید روشهای کسب در آمد از یوتیوب و کسب در آمد از تلگرام را در انگیزه بخوانید.