۱۳ راه‌ کاربردی برای رفتار با افرادی که اعتماد به نفس کاذب دارند

به طور معمول، همه ما در طول دوران تحصیلی، کاری و در سازمان‌های مختلف با افرادی برخورد کرده‌ایم که اعتماد به نفس کاذب دارند. در واقع، چنین افرادی معمولاً بی‌ادب و گستاخ بوده و کنترلی روی رفتار خود با سایرین ندارند.  در این مقاله، چند استراتژی کاربردی برای مواجهه با افرادی که اعتماد به نفس کاذب دارند را ارائه می‌کنیم. نحوه رفتار با افرادی که اعتماد به نفس کاذب دارند ۱. به خودتان اعتماد داشته باشید بهترین راه برای رفتار با افرادی که اعتماد به نفس کاذب دارند، این است که به خود و توانایی‌هایتان اعتماد داشته باشید. در واقع،…

اعتماد به نفس کاذب

به طور معمول، همه ما در طول دوران تحصیلی، کاری و در سازمان‌های مختلف با افرادی برخورد کرده‌ایم که اعتماد به نفس کاذب دارند. در واقع، چنین افرادی معمولاً بی‌ادب و گستاخ بوده و کنترلی روی رفتار خود با سایرین ندارند.  در این مقاله، چند استراتژی کاربردی برای مواجهه با افرادی که اعتماد به نفس کاذب دارند را ارائه می‌کنیم.

نحوه رفتار با افرادی که اعتماد به نفس کاذب دارند

۱. به خودتان اعتماد داشته باشید

بهترین راه برای رفتار با افرادی که اعتماد به نفس کاذب دارند، این است که به خود و توانایی‌هایتان اعتماد داشته باشید. در واقع، هنگامی که به اندازه کافی اعتماد به نفس داشته باشید، تحت تأثیر سخنان چنین افرادی قرار نگرفته و می‌توانید با تمام قدرت به کارها و مسئولیت‌های خود ادامه دهید.

همچنین افراد دارای اعتماد به نفس کاذب در چنین مواقعی شروع به بیان سخنان زشت، بی‌ادبانه و بی‌رحمانه می‌کنند. با این حال، احساس امنیت و باور داشتن به ویژگی‌ها و توانایی‌های خودتان موجب می‌شود تا به سادگی از کنار چنین توهین‌هایی عبور کنید.

اعتماد به نفس کاذب

۲. آن‌ها را نادیده بگیرید

یکی دیگر از راه‌های برخورد و رفتار با افرادی که اعتماد به نفس کاذب دارند، این است که رفتارشان را نادیده بگیرید. البته بیان چنین چیزی بسیار ساده است، در حالی که انجام آن کمی دشوار به نظر می‌رسد. با این حال، اگر بیاموزید تا رفتار افراد دارای اعتماد به نفس کاذب را نادیده گرفته و راهی به منظور ادامه همکاری طرفین بیابید، به احتمال زیاد از همکاری و آموزش سایر مفاهیم در کنار یکدیگر لذت خواهید برد.

به بیان دیگر، هر یک از افراد ارزش‌ها، رفتارها، توانایی‌ها و قابلیت‌هایی دارند که فراتر از رفتار نادرستشان بوده و می‌توان با نادیده گرفتن اعتماد به نفس کاذب آن‌ها نسبت به چنین ارزش‌هایی آگاه شد. همچنین برخی افراد نیز ممکن است به دلیل یکسری مشکلات، ضعف‌ها و ناراحتی‌های درونی خود دست به چنین رفتاری زده و عاداتی همچون اعتماد به نفس کاذب در آن‌ها شکل گرفته باشد.

۳. راز افراد دارای اعتماد به نفس کاذب را کشف کنید!

به طور معمول، تمام افراد دارای اعتماد به نفس کاذب سعی در مخفی کردن عیوب خود و همچنین کنترل رفتار دیگران دارند. در واقع، چنین افرادی معمولاً یکسری رفتاری را از خود نشان می‌دهند تا در نظر سایرین قدرتمند، آگاه و ماهر به نظر برسند. همچنین به این روش تسلط بیشتری روی اطرافیان داشته باشند.

به بیان دیگر، افراد دارای اعتماد به نفس کاذب به سختی اشتباهات خود را می‌پذیرند. به علاوه، چنین افرادی اغلب به عقاید نادرست و پیش پا افتاده خود چسبیده و سعی در تحمیل آن‌ها به سایرین دارند. حال آن که با آگاهی از چنین موضوعاتی می‌توانید به سادگی با رفتارهای متکبرانه چنین افرادی کنار بیایید.

اعتماد به نفس کاذب

۴. تحمل داشته باشید

همه ما معمولاً اطرافیان خود را بدون آگاهی از شرایطشان مورد قضاوت قرار می‌دهیم. در واقع، بسیاری از ما ممکن است در مواجهه با افراد دارای اعتماد به نفس کاذب نقاط ضعفی همچون کم‌صبری، سرخوردگی و دلخوری داشته و پاسخی نامناسب به آن‌ها بدهیم. به علاوه، در برخی مواقع دچار فشار و استرس روانی شده و آن‌ها را بدون آگاهی از موقعیت و شرایط پیش‌آمده قضاوت کنیم.

به عبارت بهتر، مواجهه با افراد دارای اعتماد به نفس کاذب فرصتی مناسب است تا یاد بگیریم با صبر بیشتر و بدون قضاوت کردن دیگران به سخنانشان گوش دهیم. همچنین رفتار افراد دارای اعتماد به نفس کاذب را نادیده گرفته و سعی کنیم تا دلیل بروز چنین رفتاری را کشف کنیم. در نهایت، می‌توانیم خود را در شرایط و موقعیت آن‌ها قرار داده و به این فکر کنیم که در شرایط مشابه چه پاسخی داشته و چه رفتاری از خود بروز می‌دادیم؟

۵. خود را دست کم نگیرید

افراد دارای اعتماد به نفس کاذب در مواجهه با کسانی که خود را دست کم می‌گیرند، به رفتار و نحوه عملکرد آن‌ها حمله می‌کنند! در واقع، بهترین رفتار برای مقابله با کسانی که گمان می‌کنند که پاسخ همه سؤالات را می‌دانند، این است که اعتماد به نفستان را بهبود داده و هرگز خود را دست کم نگیرید. چرا که چنین افرادی تمایلی به اتلاف زمان خود روی کسانی ندارند که آن‌ها را نادیده گرفته و تحت تأثیر رفتارشان قرار نمی‌گیرند.

۶. درایت داشته باشید

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، برای مواجهه برای افراد دارای اعتماد به نفس کاذب نیاز است تا آستانه تحمل خود را افزایش داده و برای بالا بردن اعتماد به نفس خود تلاش کنید. به علاوه، در رابطه با مسائلی که به آن‌ها ایمان دارید، می‌توانید با درایت کافی و به صورت غیرمستقیم نظرات خود را بیان کرده و به رفتار نادرست فرد اشاره کنید. همچنین در برخورد با سایر مسائل نادرست نیز می‌توانید نظرات خود با رفتاری مؤدبانه، قاطعانه و از روی همدلی داشته باشید.

۷. موضوع بحث را تغییر دهید

از جمله دیگر روش‌های رفتار با افراد دارای اعتماد به نفس کاذب این است که محوریت گفتگو و موضوع مورد بحث را تغییر دهید. در واقع، با تغییر موضوع گفتگو می‌توانید رفتار چنین افرادی را کنترل کرده و از تسلط آن‌ها خارج شوید. همچنین اگر فرد مقابل اصرار برای بازگشت به موضوع پیشین داشت، می‌توانید به صورت مؤدبانه نظر خود را اعلام کنید. برای مثال، می‌توان گفت که همه افراد نظرات خود را در مورد موضوع پیشین بیان کرده‌اند و در حال حاضر وارد بحث جدیدی شده‌اید.

اعتماد به نفس کاذب

۸. موقعیتی فراهم کنید تا اعتماد به نفس کاذب فرد مورد نظرتان به حالتی نرمال بازگردد

در برخی مواقع افراد دارای اعتماد به نفس کاذب به تلنگری نیاز دارند تا متوجه اعتماد به نفس کاذب خود شده، به تعادل شخصیتی رسیده و رفتارهای نرمال خود را از سر بگیرند. برای این منظور، می‌توانید رفتار دوست یا فرد مورد نظر خود را به چالش بکشید. در واقع، به این روش می‌توانید موقعیتی فراهم کنید تا رفتارهای از روی اعتماد به نفس کاذب فرد را به او گوشزد کنید.

برای مثال، اگر دوستتان فکر می‌کند که باهوش‌ترین فرد روی زمین است و سایرین هیچ بهره‌ای از هوش ندارند، می‌توانید از فردی بخواهید تا در یک رقابت علمی میزان دانش او را به چالش بکشد. در چنین شرایطی، فرد مذکور در برخی مقاطع مجبور به پذیرش شکست شده و متوجه رفتار اشتباهش می‌شود.

اعتماد به نفس کاذب

۹. اجازه دهید تا اشتباه کنند

برخی مواقع بهترین راه برای مقابله با افراد دارای اعتماد به نفس کاذب این است که اجازه دهید تا اشتباه کرده و خود متوجه نقاط ضعف و همچنین رفتارهای نادرستشان شوند. در چنین شرایطی، خود را کنار بکشید تا فرد مورد نظر متوجه شود که اشتباه وی نتیجه اعتماد به نفس کاذب او است. در واقع، برخی اشتباهات کوچک موجب می‌شوند تا افراد دارای اعتماد به نفس کاذب به نقاط ضعف خود پی برده و رفتاری نرمال را در پیش بگیرند.

۱۰. مشابه آن‌ها رفتار کنید

افراد دارای اعتماد به نفس کاذب معمولاً نسبت به رفتارهای بی‌ادبانه و متکبرانه خود با سایرین آگاهی ندارند. در همین راستا، می‌توانید با آن‌ها رفتاری از روی اعتماد به نفس کاذب داشته باشید تا به این روش متوجه رفتار زشت و بی‌ادبانه خود شوند.

برای مثال، می‌توانید طوری رفتار کنید که گویی نسبت به آن‌ها برتری دارید. در چنین شرایطی، اگر فرد مورد نظر دلیل رفتارتان را جویا شد، برای او توضیح دهید که تا چه حدی چنین رفتارهایی از روی تکبر بوده و می‌توانند به سایرین آسیب برسانند.

اعتماد به نفس کاذب

۱۱. صادقانه با آن‌ها صحبت کنید

آیا تاکنون با خود فکر کرده‌اید که دوست یا فرد مورد نظرتان اطلاعی از رفتارهای از روی اعتماد به نفس کاذب خود ندارد؟ در چنین شرایطی، به عنوان یک دوست یا همکار خوب موظف هستید تا در این باره با طرف مقابل گفتگویی صادقانه داشته باشید. در واقع، افراد دارای اعتماد به نفس کاذب به شخصی نیاز دارند تا به صورت صریح در رابطه با رفتارهای نادرستشان توضیحات لازم را به آن‌ها ارائه دهند.

۱۲. از اطرافیان خود کمک بخواهید

چنانچه دوست یا همکارتان از گوش دادن به سخنان شما امتناع کرده و به رفتارهای از روی اعتماد به نفس کاذب خود ادامه داد، می‌توانید از سایر اطرافیان کمک بخواهید. در واقع، با این روش دوستان مشترک و آشنایان مداخله کرده و با فرد مورد نظر صحبت می‌کنند.

همچنین می‌توانند به فرد مذکور توضیح دهند که چگونه اعتماد به نفس کاذب می‌تواند به وی آسیب برساند. در واقع، چنانچه چنین افرادی مشکلی واحد را از زبان چندین نفر از اطرافیان خود بشنوند، به احتمال زیاد مشکل خود را پذیرفته و نسبت به رفع آن اقدام می‌کنند.

۱۳. فاصله خود را با افراد دارای اعتماد به نفس کاذب حفظ کنید

اگر راه‌کارهای پیشین اثربخشی لازم را نداشته و نتوانستید روابطی مناسب با افراد دارای اعتماد به نفس کاذب برقرار کنید، از آن‌ها فاصله بگیرید. به عبارت بهتر، همواره به خاطر داشته باشید که برای جلوگیری از بروز اختلافات و رفتارهای نادرست بهتر است که فاصله خود را با چنین افرادی حفظ کنید.

در واقع، فاصله گرفتن از چنین افرادی موجب می‌شود تا دیگر زمان خود را صرف چگونگی پاسخ دادن به آن‌ها نکنید. همچنین با این روش می‌توانید از حضور آزاردهنده آن‌ها در کنار خود جلوگیری نمایید. به علاوه، در مواجهه با دوستانی که دارای اعتماد به نفس کاذب هستند، می‌توانید روابط خود را با آن‌ها محدود کنید. در چنین شرایطی، دوستان واقعی متوجه مشکلات رفتاری خود شده و در جهت رفع آن‌ها اقدام می‌کنند.

سخن پایانی

به طور کلی، افراد دارای اعتماد به نفس کاذب واقعیت وجودی خود را نپذیرفته و از روبه‌رو شدن با آن خودداری می‌کنند. همان‌طور که چارلز بوکوفسکی به درستی در این باره می‌گوید: «مشکل جهان ما این است که افراد باهوش پر از تردید و افراد احمق پر از اعتماد به نفس هستند.» بنابراین همان‌طور که اشاره شد، فراهم کردن موقعیتی برای به چالش کشیدن توانایی‌های آن‌ها می‌تواند منجر به کاهش اعتماد کاذب در ایشان گردد.

در همین راستا، در این مقاله ۱۳ راه‌کار کاربردی را ارائه دادیم که با استفاده از هر یک می‌توانید رفتاری مناسب با اطرافیان دارای اعتماد به نفس کاذب خود داشته و به سخنان آن‌ها پاسخی از روی درایت ارائه دهید. این که خودتان اعتماد به نفس کافی در چنین شرایطی داشته باشید اهمیت بالایی دارد؛ در پایان، اگر نظری در رابطه با نحوه مواجهه با رفتارهای متکبرانه افراد دارای اعتماد به نفس کاذب دارید، آن را با ما و سایر کاربران در میان بگذارید.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید