فصل انجیر که میرسد خیلیها هوس میکنند که این میوه شیرین و دوست داشتنی را خشک کنند تا بتوانند در تمام طول سال از آن استفاده کنند. کافی است درخت انجیری در منزل شما یا اطرافیانتان باشد تا شما هم به این کار ترغیب شوید. رایجترین روش خشک کردن انجیر در خانه، استفاده از نور خورشید است. طریقه خشک کردن انجیر با جریان هوا یا حرارت نیز در جاهای مختلف مرسوم است. در این مقاله سعی داریم انواع روش های خشک کردن انجیر در منزل را به شما آموزش دهیم؛ با ما همراه باشید.
انواع روش خشک کردن انجیر
با توجه به امکاناتی که در دست دارید، یکی از روشهای ارائه شده در این مطلب را برای خشک کردن انجیرهایتان انتخاب کنید.
وسایل مورد نیاز برای خشک کردن انجیر
- انجیر کاملا رسیده
- چاقوی کوچک
- قفسه سیمی
- پارچه توری
چه انجیری برای خشک کردن مناسب است؟
بهترین نوع انجیر برای تهیه انجیر خشک مرغوب، انجیر استهبانات است. این انجیر، زرد و خوشرنگ و بسیار شیرین است که پس از خشک شدن شبیه انجیر خشک های بازاری می شود.
هنگام خرید انجیر تازه دقت کنید مزه میوه ترش نباشد. تازگی پوست میوه تازه و انجیر تا حدودی نرم باشد. در غیر این صورت میوه نارس بوده و بخشی از شیره تند و تیز انجیر با محصول همراه است. البته نرم بودن بیش از حد نیز ممکن است با افت کیفیت محصول همراه باشد.
۱. خشک کردن انجیر در آفتاب
- انجیرهای کاملا رسیده را با آب بشویید.
- انجیر را از وسط ساقه ببرید تا کمی از ساقه به انجیر متصل باشد.
- آنها را روی صفحه مشبک توری به یک جهت بخوابانید.
- توری محتوی انجیر را در جایی که نور مستقیم خورشید بتابد قرار دهید. حتی روی ماشینی که در آفتاب پارک شده نیز میتوانید بگذارید.
- روی انجیر را با یک پارچه توری سفید بپوشانید تا حشرات روی آن ننشیند.
- اجازه دهید انجیرها ۲ تا ۳ روز کامل در مقابل نور آفتاب قرار گیرد، با تاریک شدن هوا آنها را به داخل منزل آورید و دوباره با تابش
- آفتاب صبح به بیرون منتقل کنید.
- وقتی سطح خارجی انجیر کاملا خشک و چروکیده شد همچنین هیچ شیره و تریای در انجیر باقی نماند، انجیر خشک آماده است.
- زمانی که انجیرهای شما خشک شد باید آنها را صبح زود جمع کنید چون گرم شدن هوا باعث نرم شدن میوه می شود و ماندگاری آن را پایین می آورد.
۲. خشک کردن انجیر در فر
فر را از قبل گرم کرده و دمای آن بر روی ۶۰ درجه سانتیگراد (۱۴۰ درجه فارنهایت) قرار گیرد. سپس میوه انجیر را روی صفحه مشبکی درون فر قرار دهید. درب فر بایستی کمی باز باشد تا رطوبت انجیر از فر خارج شود. مراقب باشید درجه حرارت از ۱۳۵ درجه بیشتر نشود. در غیر اینصورت انجیر بسیار داغ شده و پخته میشود. همچنین انجیر درون فر بایستی هر چند وقت یکبار چرخانده و پشت و رو گردد.
انجیرها به مدت ۱۵ تا ۳۶ ساعت در فر گاز بماند تا حالت چروکیده پیدا کند و شیره داخلش خشک شود. اگر امکان ندارد که فر یا آون طولانی مدت روشن باشد میتوانید برای ۸ ساعت آن را خاموش کنید.
۳. روش خشک کردن انجیر در دستگاه خشک کن
- انجیرها را پس از شستن و خشک کردن، در دستگاه خشک کن بچینید.
- دمای دستگاه را روی ۱۱۰ درجه تنظیم کرده و ۱۲ تا ۲۴ ساعت فرصت دهید تا انجیرها خشک شوند.
روش نگهداری از انجیر خشک
انجیر خشک را باید در ظرف در بسته قرار دهید که در معرض هوا نباشد. ظرف حاوی انجیر را در فریزر قرار دهید تا برای ۱۸ تا ۲۴ ماه ماندگاری داشته باشد.
سخن آخر
همانطور که ملاحظه کردید، طریقه خشک کردن انجیر بسیار متنوع است؛ اما رایجترین طریقه خشک کردن انجیر استفاده از نور خورشید است. میتوانید به کمک نور خورشید انجیرهایتان را خشک کنید. شما هم اگر تجربهای در رابطه با طریقه خشک کردن انجیر دارید حتما در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.
همچنین اگر به تهیه خشکبار خانگی علاقه دارید، روش خشک کردن موز، روش خشک کردن توت و روش خشک کردن کیوی را نیز در انگیزه آموزش ببینید. شما با تهیه این چیپسهای میوه، میتوانید یک آجیل خوشمزه و مقوی برای میانوعدههای خود درست کنید و از خواص و طعم بینظیر آن لذت ببرید.