طبع جو؛ آیا طبع جو گرم است یا سرد؟

آیا می‌دانید طبع جو چیست؟ طبع جو گرم است یا سرد؟ به صورت کلی طبع جو از نظر طب سنتی سرد و خشک و مصلحات آن رازیانه و روغن‌های گیاهی است. طبع سوپ جو، آش جو سرد و طبع جو دو سر معتدل است.

جو یکی از غلات کامل و پر مصرف در تمام دنیا به خصوص آمریکاست. این دانه همه کاره سرشار از بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز بدن است. طبع جو و ترکیبات تشکیل دهنده این دانه خوشمزه آن را به یکی از داروهای گیاهی برای درمان و سلامتی بدن در طب سنتی نیز تبدیل کرده است.

در این مقاله ابتدا طبع جو از نظر طب سنتی را بیان کرده و سپس به بررسی خواص سلامتی و کاربردی این دانه مقوی می‌پردازیم.

 

طبع جو چیست؟

طبع جو از نظر طب سنتی سرد و خشک است و انواع مصلحات آن رازیانه، انیسون و روغن‌های گیاهی معرفی شده است.

 

طبع انواع جو

ماده غذایی طبع
جو دو سر معتدل
سوپ جو سرد
آش جو سرد

 

طبع جو از نظر طب سنتی
طبع جو از نظر طب سنتی

 

برترین خواص جو از نظر طب سنتی

۱. بهبود دستگاه گوارشی

جو یک منبع عالی از فیبر است، که می‌تواند بدن شما را از انواع سموم پاک کند. این ماده غذایی به عنوان منبع سوخت باکتری‌های مفید در روده بزرگ عمل می‌کند. در واقع این باکتری‌ها با تخمیر فیبر جو، اسیدی به نام اسیدبوتیریک را تشکیل می‌دهند که سوخت اصلی سلول‌های روده است. سلامتی روده بزرگ به دفع راحت و تمیز کردن معده کمک می‌کند.

۲. پیشگیری از پوکی استخوان با خوردن منظم جو

از مواد معدنی مهم به غیر از کلسیم، فسفر و مس نیز در سلامت کلی استخوان‌ها نقش دارند که همگی از ترکیبات جو محسوب می‌شوند. این دانه خوش طعم سرشار از فسفر و مس است. علاوه بر این، فسفر میزان تمرکز را نیز افزایش می‌دهد. همچنین آب جو، ۱۱ برابر بیشتر از شیر کلسیم دارد. به همین دلیل مصرف منظم این غله هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان و نوجوانان در حال رشد بسیار توصیه می‌شود.

۳. مصرف جو و درمان کم خونی

ترکیبات موجود در جو مثل آهن به رشد گلبول‌های قرمز بیشتر کمک می‌کند. به علاوه مس موجود در آن هموگلوبین خون را افزایش می‌دهد. به همین خاطر مصرف جو به طور دائمی و منظم یک راه آسان و ارزان برای درمان کم خونی است.

۴. تقویت سیستم ایمنی بدن

از نظر تغذیه ای ترکیبات جو به گونه‌ای است که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و احتمال سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش می‌دهد. همچنین عملکرد کلیه‌ها را بهبود می‌بخشد.

۵. رفع چربی خون و سنگ صفرا

جو به طور موثری به بدن خانم‌ها کمک کرده و به طور طبیعی از تولید سنگ صفرا پیشگیری می‌کند. فیبر نامحلول موجود در جو، ترشح اسیدهای صفراوی را کاهش داده، حساسیت به انسولین را افزایش و سطح تری‌گلیسیرید را کاهش می‌دهد.

 

طبع جو گرم است یا سرد
طبع جو گرم است یا سرد

 

۶. جوان کننده عالی پوست

جو باعث افزایش خاصیت ارتجاعی پوست می‌شود و از این طریق از پوست در برابر آسیب‌های رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. رادیکال‌های آزاد در اثر ترکیب سلول‌ها با اسیدهای چرب محیطی ایجاد می‌شوند. در نتیجه اگر از بین نروند، علاوه بر پیری و چین و چروک زودرس باعث بیماری‌های مزمن پوستی مثل پسوریازیس و روزاسه می‌شوند.

۷. کنترل سطح کلسترول

در مجله اروپایی تغذیه بالینی یک مطالعه در مورد جو انجام شده است که نشان می‌دهد به دلیل وجود بتاگلوکان، مصرف این دانه سطح کلسترول خون را کاهش می‌دهد. جو به دلیل فیبر بالا، داشتن چربی طبیعی و کمترین مقدار کلسترول به افراد مبتلا به کلسترول خون توسط پزشکان توصیه می‌شود.

۸. سیر ماندن به مدت طولانی و کاهش وزن

به دلیل فیبر زیادی که در این دانه وجود دارد، مصرف آن به عنوان یک ماده اصلی در رژیم غذایی لاغری به افراد چاق و دارای رژیم لاغری بسیار توصیه می‌شود. زیرا فیبر باعث می‌شود معده شما به مدت طولانی‌تری احساس سیری داشته باشد و همچنین به شما در جلوگیری از خوردن تنقلات کمک می‌کند.

۹. درمان یبوست با مصرف جو سبوس دار

فیبر موجود در این دانه خوراکی به صورت محلول و نامحلول وجود دارد که حرکت مواد غذایی در روده را آسان کرده و یبوست را درمان می‌کند. توصیه می‌شود برای برخورداری از تمامی خواص جو از جو سبوس دار استفاده کنید.

 

سخن آخر

در ایران خانم‌ها از جو بیشتر در انواع آش‌ها و سوپ‌ها به صورت متفاوت با توجه به منطقه زندگی خود استفاده می‌کنند. جو به لحاظ قیمت مناسب و مواد مغذی و کلسترول پایینی که دارد، برای تمام سنین و سلیقه‌ها یک غذای عالی و بسیار مناسب محسوب می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود حتما این دانه خوشمزه را به عنوان یک ماده اصلی به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

برای ما در پایین همین صفحه بنویسید شما از جو چه استفاده‌هایی می‌کنید؟ منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم! شما می‌توانید در ستاره با طبع دیگر غلات مثل طبع ذرت، طبع گندم و طبع عدس و …، به همراه مصلحات و خواص آن‌ها نیز آشنا شوید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
وب گردی:
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید