گوشت کبوتر یکی از گوشتهای بسیار خوشمزه، اما کمیاب است. معمولا گوشت کبوتر از شکار به دست میآید و به همین دلیل فروش آن در بازار روز رایج نیست و پرورش آن نیز بسیار کم است. اما نکته مهم این است که طبع گوشت کبوتر به گونهای است که این گوشت را در طب سنتی بسیار پرکاربرد کرده است.
در این مقاله ابتدا طبع گوشت کبوتر از نظر طب سنتی را بیان کرده و سپس به بررسی خواص سلامتی این خوراک لذیذ میپردازیم.
طبع گوشت کبوتر چیست؟
مزاج گوشت کبوتر از نظر طب سنتی گرم و خشک بوده و مصلحات آن پختن آن با آبغوره یا سرکه، کاسنی، کرفس، سماق، شوید، تره و نخود ذکر شده است.
مزاج | انواع مصلحات |
گرم و خشک | پختن آن با آبغوره یا سرکه، کاسنی، کرفس، سماق، شوید، تره، نخود |
برترین خواص گوشت کبوتر
۱. سرشار از مواد مغذی بسیار مفید
این گوشت به لحاظ تغذیهای ارزش بالایی دارد؛ زیرا شامل انواع مواد معدنی مثل کلسیم، منیزیم، پتاسیم و فسفر، به صورت فراوان است. به طوری که هر ۱۰۰ گرم گوشت کبوتر حاوی ۸۵ گرم مواد معدنی است.
۲. افزایش هوش جنین
یکی از مهمترین خواص گوشت کبوتر تقویت و افزایش هوش جنین است. در کنار آن مصرف گوشت کبوتر توسط مادران باردار به دلیل انواع املاح معدنی و طبع گرمی که دارد، قوای جسمی و انرژی مادر را افزایش میدهد. علاوه بر این، به دلیل اینکه معمولا این گوشت از طریق شکار به دست میآید، از گوشتهای ارگانیک و عالی برای مصرف قبل و بعد زایمان محسوب میشود. بسیار توصیه شده است از این گوشت تحت نظر پزشک در رژیم دوران بارداری استفاده شود.
۳. درمان آلزایمر با تامین فسفر بدن
به دلیل فسفر زیادی که در این گوشت لذیذ وجود دارد، مصرف منظم آن تمرکز و عملکرد مغز را بهبود میبخشد و باعث افزایش تسلط بر ذهن میشود. به همین خاطر مصرف آن به افراد سالمند نیز توصیه میشود، زیرا در صورت بروز علائم فراموشی یا آلزایمر، آن را درمان میکند.
۴. افزایش قوای جنسی با مصرف گوشت کبوتر
این گوشت به طور کلی سطح انرژی بدن را به دلیل طبع گرمش افزایش میدهد.؛ از طرفی باعث تقویت قوای جنسی شده و یک درمان طبیعی و عالی برای اختلال زودانزالی محسوب میشود.
۵. یک خوراک خوشمزه برای کاهش وزن
گوشت کبوتر حاوی پروتئین و انواع مواد معدنی مورد نیاز بدن است و از طرفی چربی بسیار پایینی دارد. به همین دلیل مصرف زیاد این گوشت نه تنها باعث افزایش وزن نمیشود، بلکه به متابولیسم بدن کمک کرده و با افزایش سوخت و ساز در بدن، وزن را کاهش میدهد. بنابراین به افرادی که دارای رژیم لاغری هستند توصیه میشود حتما از این گوشت، در رسیدن به یک رژیم غذایی سالم استفاده کنند.
۶. افزایش شادابی پوست
علاوه بر مواد معدنی، این گوشت حاوی مقادیر قابل توجهی آنتیاکسیدان و به خصوص ویتامینهای گروه B بوده که با مبارزه با رادیکالهای آزاد پوست را جوان و شاداب نگه میدارد.
رادیکالهای آزاد از اکسید شدن سلولهای پوستی با چربیهای محیطی به وجود میآیند و در صورت ماندگاری در بدن باعث بروز انواع بیماریها و پیری زودرس میشوند.
۷. عمر طولانی و کاهش بیماریهای قلبی
یکی دیگر از خواص درمانی این گوشت کمیاب، تقویت سیستم گردش خون است. مصرف دائم این گوشت به دلیل وجود منیزیم فراوان به کاهش بیماریهای قلبی، کاهش کلسترول بد خون و کاهش فشار خون کمک میکند، که همگی اینها موجب افزایش سلامت قلب میشوند. داشتن قلبی سالم نیز به شما کمک میکند عمر طولانیتری داشته باشید.
۸. تقویت ریشه مو
این خوراک لذیذ حاوی مقادیر زیادی آهن و روی است. از طرفی عامل اساسی ضعیف شدن مو و ریزش مو در خانمها، کمبود آهن و در آقایان کمبود روی است. پس مصرف دورهای و منظم این گوشت، فولیکولهای مو را تقویت کرده و باعث رشد ساقههای مقاومتر مو میشود.
۹. راهی سریع برای زبان باز کردن کودکان
گاهی مواقع به دلایل مختلف و نامشخص ممکن است کودک شما دیر حرف بزند. یکی از راهکارهای بسیار عالی در طب سنتی، استفاده از گوشت یا تخم کبوتر همراه با عسل برای فرزندتان است.
به علاوه فسفر فراوان موجود در آن تمرکز کودک را افزایش داده و وی را خلاقتر میکند.
۱۰. درمان طبیعی کم خونی
از نظر طب سنتی بهترین آهن طبیعی و قابل جذب توسط بدن در مادهای به نام میوگلوبین وجود دارد و مقدار این ماده در گوشت کبوتر بسیار زیاد است. در نتیجه این خوراک خوشمزه یک درمان طبیعی و عالی برای کم خونی، به خصوص برای افراد دارای مزاج سرد، محسوب میشود.
سخن آخر
از نظر طب سنتی، بهترین گوشت در بین ماکیان، گوشت کبوتر است؛ زیرا غذای این پرنده، طبیعی و سالم بوده و به همین دلیل مصرف آن برای همه سنین مناسب است. البته افرادی که گرم مزاج هستند به دلیل طبع گرم و خشک این گوشت، نباید بیش از اندازه از آن استفاده کنند، زیرا میتواند عارضههایی مثل آفت دهانی یا سردرد برایشان ایجاد کند.
برای ما در پایین همین صفحه بنویسید که آیا شما تا به حال از گوشت کبوتر استفاده کردهاید؟ شما برای چه خواصی گوشت کبوتر مصرف میکنید؟ منتظر خواندن نظرات و تجربیات شما هستیم.
شما میتوانید در انگیزه، با طبع گوشتهای دیگر مانند طبع گوشت مرغ و طبع گوشت گوسفند و انواع مصلحات و خواص آنها نیز آشنا شوید.