در واقع امروزه سوهان زدن ناخن یکی از مراحل مانیکور کردن ناخنها به حساب میآید که یکی از مهمترین کارهایی است که برای زیبایی و دوام ناخنها باید انجام دهیم. سوهان کشی برای فرم دادن به ناخنها استفاده میشود و با این کار هر کسی میتواند فرم متناسب با دستهای خود را روی ناخنها اعمال کند. این کار دارای اصولی است و روش صحیحی دارد که در ادامه با آن آشنا شده و میتوانید با صدمه کمتر و دقت بیشتر، ناخنهای زیباتری داشته باشید. پس با ما همراه شوید.
مراحل سوهان زدن ناخن
۱. انتخاب شکل ناخنها
به طور کلی برای فرم دادن به ناخن ۵ مدل متفاوت وجود دارد که قبل از شروع سوهان کشیدن، باید یکی از آنها را انتخاب کنید. این شکلها عبارت هستند از:
- مربع
- بیضی – مربع یا مستطیلی
- بیضی
- گرد
- بادامی
با توجه به تصویر زیر مدل هر کدام از این شکلها را میتوانید مشاهده کنید.
۲. شستشو و خشک کردن دستها
بعد از انتخاب مدل دلخواهتان باید دستهای خود را با صابون بشویید و زیر ناخنها را به خوبی تمیز کنید. سپس با یک حوله دستها را خشک کنید تا رطوبت آنها به طور کامل گرفته شود.
۳. کوتاه کردن ناخنها
اگر ناخنهای خیلی بلندی دارید و یا آنها از فرم افتادهاند، ابتدا باید ناخنهایتان را به یک اندازه کوتاه کنید. توجه داشته باشید که برای هر یک از مدلهای بالا، باید ناخنها را به میزان مشخصی کوتاه کنید؛ پس از گرفتن ناخنها و کوتاه کردن بیش از حد طول آنها خودداری کنید.
۴. انتخاب سوهان مناسب
امروزه تنوع سوهان در بازار بسیار زیاد است و انتخاب یک سوهان مناسب میتواند کار سختی باشد. بهترین نوع سوهانها سوهان سمبادهای یا کریستالی است که علاوه بر نرمی، کمترین آسیب را به ناخن وارد کرده و قیمت مناسبی هم دارد. سوهانهای فلزی میتوانند آسیب زیادی به ناخن وارد کنند.
۵. روش صحیح سوهان زدن ناخن
تا اینجای کار تمام مراحل آماده سازی ناخنها برای کشیدن سوهان بود. برای شروع این کار باید از قسمت خارجی (کناره) ناخن شروع کرده و سوهان را به سمت وسط (مرکز) ناخن بکشید. این کار را به آرامی و نرمی انجام دهید و آنقدر تکرار کنید تا فرم ناخن به شکل دلخواهتان درآید. بعد از اینکه یک سمت ناخن تمام شد، سمت دیگر را نیز به همین روش شکل دهید.
۶. سوهان کشیدن سر ناخن
قسمت جلویی یا همان سر ناخنها را بهتر است با سمت نرم سوهان مرتب کنید، زیرا قسمت بالایی ناخن از دیگر بخشهای آن نازکتر بوده و در نتیجه شکنندهتر است. برای این قسمت سوهان را موازی با سر ناخن قرار داده و در جهت مستقیم به آرامی از جلو به عقب حرکت دهید.
۷. استفاده از بافر یا پولیش برای ناخنها
وقتی تمام ناخنها را یک به یک سوهان کشیدید، نوبت پولیش کردن آنهاست. با اینکه این مرحله اختیاری است و بسیاری آن را انجام نمیدهند، ولی میتواند به زیباتر شدن و براقتر شدن سطح ناخنها کمک کند؛ پس به شما توصیه میکنیم با صبر و حوصله تا آخر آ را انجام دهید.
برای این کار از بافر یا یک سوهان نرم استفاده کنید و آن را روی سطح ناخن قرار داده و در جهت بالا به پایین بکشید. برای روی سطح هر ناخن به آرامی این کار را تکرار کنید.
۸. تمیز کردن زیر ناخنها
با استفاده از یک برس یا وسیلهی مخصوص، زیر ناخنها را به خوبی تمیز کرده و هر آنچه کثیفی وجود دارد را بگیرید. اگر از وسیلهای فلزی و تیز استفاده میکنید بسیار مراقب باشید.
۹. بررسی مجدد ناخنها
در آخر تمام ناخنها را با دقت بررسی کنید و مطمئن شوید همه ناخنها به یک شکل و یکدست و صاف هستند. قرینه بودن ناخنها و نداشتن لبهی زائد و تیز مهم است.
۱۰. استفاده از روغن مخصوص کوتیکول
کمی روغن مخصوص کوتیکول یا روغن نارگیل را روی ناخنها زده و به آرامی ماساژ دهید تا آنها را مرطوب کنید. توجه داشته باشید که استفاده از مرطوب کننده برای ناخن بسیار اهمیت دارد، زیرا باعث سلامت و شادابی آنها میشود.
حرف پایانی
امیدواریم از خواندن مقاله سوهان زدن ناخن لذت برده باشید و یاد گرفته باشید چطور به آسانی در خانه ناخنهای خود را مرتب کنید. اما خوب است بدانید که تکرار بیش از حد این کار میتواند از مقاومت ناخنها کم کند؛ پس هر ۲ یا ۳ هفته یک بار، ناخنهایتان را سوهان بکشید.
همچنین پیشنهاد میکنیم در این راستا، حتما مطلب «آموزش فرنچ ناخن در خانه به روشی ساده و اصولی» را در نگیزه بخوانید.